Mustikkakori

Mustikkakori

Teollisuus
193 kcal / 100g
Tehnyt
Tapio, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Tuulihattumassa
1,000 kg vettä
0,150 kg Valio Eila® voita
0,700 kg vehnäjauhoja
1,000 kg kananmunia
2,850 kg 110 kpl á 0,026 kg
Murotaikina
0,260 kg Valio Eila® voita
0,200 kg sokeria
0,070 kg kananmunia
0,005 kg leivinjauhetta
0,400 kg vehnäjauhoja
0,935 kg 110 kpl á 0,009 kg
Täyte
0,880 kg Valio mustikkatäytettä
0,880 kg 110 kpl á 0,008 kg
Täyte
0,825 kg Valio vispikermaa laktoositon
0,825 kg Valio vaniljakreemitäytettä
1,650 kg 110 kpl á 0,015 kg
Koristeeksi
2,200 kg tuoreita mustikoita
2,200 kg 110 kpl á 0,020 kg
8,515 kg 110 kpl á 0,077 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Valmista murotaikina. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.

  • Valmista tuulihattumassa. Keitä vesi ja voi. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista kunnes massa on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Siirrä massa vispauskoneeseen ja anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vispaa kunnes massa on tasaista ja kiiltävää.

  • Kauli murotaikina 2 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota matosta Ø 6,5 cm:n paloja. Pursota tuulihattumassasta harkkotyllalla 25 g:n painoisia pohjia. Pursota massasta koreihin sangat. Laita tuulihattujen pinnalle murotaikinapalat.

  • Paista pohjat 210 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pidä höyrypelti kiinni koko paistamisen ajan

  • Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kannet. Sekoita vaniljakreemitäyte ja kermavaahto. Täytä tuulihatut mustikkatäytteellä ja kermatäytteellä.

  • Koristele korit tuoreilla mustikoilla. Laita koreihin sangat.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio Ammattilaiset -verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen (max 3 minuuttia) kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä. Kiitos ajastasi jo etukäteen!

Osallistu Ei kiitos