Siirry sisältöön
Napolilainen pizza
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Napolilainen pizza

Napolilaista pizzataikinaa kohotetaan huoneenlämmössä 15-24 tuntia ja se paistetaan kypsäksi todella kuumassa puu-uunissa vain noin 60-90 sekunnissa. Lopputulos on pehmeä ja sitkoinen, herkullinen taikina, joka ei montaa täytettä kaipaa.

Napolilainen pizza

Ainekset

Taikina

  • 1,000 kg 00-jauhoja
  • 0,030 kg merisuolaa
  • 0,002 kg hiivaa
  • 0,600 kg vettä

Tomaattikastike

  • 0,500 kg kokonaisia San Marzano -säilyketomaatteja, kuorittuja
  • 0,005 kg suolaa
  • 0,010 kg oliiviöljyä
  • 0,005 kg valkosipulin kynttä
  • 0,005 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Laita huoneenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Lisää n. kymmenes jauhoista vesi-suolaliuokseen ja sekoita ohueksi taikinaksi. Lisää joukkoon tuorehiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhoista, koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa taikinakoukulla n. 10 min, tai käsin n. 20 min. Taikina on valmis, kun se on kimmoisaa eikä tartu käsiin työstäessä.
  2. Kohota taikinaa 2 h huoneenlämmössä, kelmun alla.
  3. Tee tässä välissä tomaattikastike. Murskaa San Marzano -tomaatit käsin kulhossa, mausta suolalla, oliiviöljyllä ja kokonaisella valkosipulin kynnellä sekä revityillä basilikanlehdillä. Laita kastike kylmään maustumaan.
  4. Jaa taikina n. 250 gramman kokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä pizzapallot. Kohota pizzapalloja huoneenlämmössä kelmulla suljetussa astiassa, jossa on riittävästi tilaa kohoamiselle, n. 15-18 h.
  5. Aseta kohotettu taikinapallo jauhotetulle tasolle. Aloita pizzan muotoilu painelemalla sormenpäillä taikinapallon reunojen sisältä taikina leveämmäksi. Eli aloita keskeltä, siirry reunoille, käännä taikina ja tee sama toiselle puolelle.
  6. Muotoile taikina haluamaasi kokoon, lisää tomaattikastike ja muut täytteet ja paista 430 °C n. 60-90 sekuntia, pizzaa välillä käännellen.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 660 kcal
Proteiini 19,6 g
Hiilihydraatti 130,3 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 0,6 g
Ravintokuitu 7,5 g
Suola 5,8 g
Kalsium 56,9 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 188 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 37,2 g
Rasva 1,1 g
Tyydyttynyt rasva 0,2 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 1,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search