Napolilainen pizza

Napolilainen pizza
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Napolilainen pizza

Napolilainen pizza

Napolilaista pizzataikinaa kohotetaan huoneenlämmössä 15-24 tuntia ja se paistetaan kypsäksi todella kuumassa puu-uunissa vain noin 60-90 sekunnissa. Lopputulos on pehmeä ja sitkoinen, herkullinen taikina, joka ei montaa täytettä kaipaa.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset6 annosta

Taikina

1.000 kg
00-jauhoja
0.030 kg
merisuolaa
0.002 kg
hiivaa
0.600 kg
vettä

Tomaattikastike

0.500 kg
kuorittuja, kokonaisia San Marzano -säilyketomaatteja
0.005 kg
suolaa
0.010 kg
oliiviöljyä
0.005 kg
valkosipulin kynttä
0.005 kg
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Laita huoneenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Lisää n. kymmenes jauhoista vesi-suolaliuokseen ja sekoita ohueksi taikinaksi. Lisää joukkoon tuorehiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhoista, koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa taikinakoukulla n. 10 min, tai käsin n. 20 min. Taikina on valmis, kun se on kimmoisaa eikä tartu käsiin työstäessä.
  2. Kohota taikinaa 2 h huoneenlämmössä, kelmun alla.
  3. Tee tässä välissä tomaattikastike. Murskaa San Marzano -tomaatit käsin kulhossa, mausta suolalla, oliiviöljyllä ja kokonaisella valkosipulin kynnellä sekä revityillä basilikanlehdillä. Laita kastike kylmään maustumaan.
  4. Jaa taikina n. 250 gramman kokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä pizzapallot. Kohota pizzapalloja huoneenlämmössä kelmulla suljetussa astiassa, jossa on riittävästi tilaa kohoamiselle, n. 15-18 h.
  5. Aseta kohotettu taikinapallo jauhotetulle tasolle. Aloita pizzan muotoilu painelemalla sormenpäillä taikinapallon reunojen sisältä taikina leveämmäksi. Eli aloita keskeltä, siirry reunoille, käännä taikina ja tee sama toiselle puolelle.
  6. Muotoile taikina haluamaasi kokoon, lisää tomaattikastike ja muut täytteet ja paista 430 °C n. 60-90 sekuntia, pizzaa välillä käännellen.
kpl
g
2.1 kg
183 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
183 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,6 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.