Omenaleivos

Omenaleivos

Teollisuus
356 kcal / 100g
Tehnyt
Tapio, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Voitaikina
1,100 kg vettä
0,300 kg kananmunia
0,030 kg suolaa
2,000 kg vehnäjauhoja
2,000 kg Valio Eila® kaulintavoita kaulintaan
5,430 kg 84 kpl á 0,065 kg
Voiteluun
0,200 kg kananmunia
0,050 kg siirappia
0,050 kg vettä
0,300 kg 84 kpl á 0,004 kg
Täyte
1,500 kg Valio kirkasta omenamarmeladia
1,500 kg 84 kpl á 0,018 kg
7,230 kg 84 kpl á 0,086 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Valmista voitaikina. Sekoita kylmän veden joukkoon munat ja suola. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikinaksi.

  • Kauli 14-16 asteiseksi temperoitu voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössa noin tunti. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.

  • Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Levitä taikina neljälle pellille.

  • Tasaa reunat ja anna taikinalevyjen levätä kylmiössä.

  • Voitele levyt kananmunalla ja anna pinnan hieman kuivahtaa. Leikkaa levyihin kuviot voitaikinarissalla.

  • Paista levyt 210 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Voitele paiston loppuvaiheessa kaksi levyä siirappivedellä.

  • Huomioi, että levyjen tulee olla täysin kypsiä ja rapeita.

  • Levitä omenamarmeladi kahdelle levylle tasaiseksi kerrokseksi. Aseta siirappivedellä voidellut pohjat omenamarmeladin päälle.

  • Leikkaa levyt 7x6 cm:n (7x8) paloiksi.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!