Omenaleivos

Valio Food Solutions

Omenaleivos

Ainekset84 kpl

Voitaikina

1.100 kg
vettä
0.300 kg
kananmunia
0.030 kg
suolaa
2.000 kg
vehnäjauhoja
2.000 kg
5.430 kg (84 kpl á 0.065 kg)

Voiteluun

0.200 kg
kananmunia
0.050 kg
siirappia
0.050 kg
vettä
0.300 kg (84 kpl á 0.004 kg)

Täyte

1.500 kg
1.500 kg (84 kpl á 0.018 kg)
7.230 kg (84 kpl á 0.086 kg)

Ohje

  1. Valmista voitaikina. Sekoita kylmän veden joukkoon munat ja suola. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikinaksi.
  2. Kauli 14-16 asteiseksi temperoitu voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössa noin tunti. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.
  3. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Levitä taikina neljälle pellille.
  4. Tasaa reunat ja anna taikinalevyjen levätä kylmiössä.
  5. Voitele levyt kananmunalla ja anna pinnan hieman kuivahtaa. Leikkaa levyihin kuviot voitaikinarissalla.
  6. Paista levyt 210 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Voitele paiston loppuvaiheessa kaksi levyä siirappivedellä.
  7. Huomioi, että levyjen tulee olla täysin kypsiä ja rapeita.
  8. Levitä omenamarmeladi kahdelle levylle tasaiseksi kerrokseksi. Aseta siirappivedellä voidellut pohjat omenamarmeladin päälle.
  9. Leikkaa levyt 7x6 cm:n (7x8) paloiksi.
kpl
g
7.2 kg
356 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
356 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
356 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.