Siirry sisältöön
Omenaleivos

Omenaleivos

Omenaleivos

Ainekset

Voitaikina

Voiteluun

  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,050 kg siirappia
  • 0,050 kg vettä

Täyte


Ohje

  1. Valmista voitaikina. Sekoita kylmän veden joukkoon munat ja suola. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikinaksi.
  2. Kauli 14-16 asteiseksi temperoitu voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössa noin tunti. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.
  3. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Levitä taikina neljälle pellille.
  4. Tasaa reunat ja anna taikinalevyjen levätä kylmiössä.
  5. Voitele levyt kananmunalla ja anna pinnan hieman kuivahtaa. Leikkaa levyihin kuviot voitaikinarissalla.
  6. Paista levyt 210 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Voitele paiston loppuvaiheessa kaksi levyä siirappivedellä.
  7. Huomioi, että levyjen tulee olla täysin kypsiä ja rapeita.
  8. Levitä omenamarmeladi kahdelle levylle tasaiseksi kerrokseksi. Aseta siirappivedellä voidellut pohjat omenamarmeladin päälle.
  9. Leikkaa levyt 7x6 cm:n (7x8) paloiksi.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 307 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 26,7 g
Rasva 20,6 g
Tyydyttynyt rasva 11,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Kalsium 14,6 mg
D-vitamiini 0,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 357 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 31 g
Rasva 24 g
Tyydyttynyt rasva 13,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search