Omenapasha

Omenapasha
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Omenapasha

Pääsiäissesongin klassikko omenaisena versiona.

Tehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Petteri
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

0.150 kg
0.170 kg
sokeria
0.044 kg
kananmunia
0.500 kg
0.200 kg
0.050 kg
mantelilastuja
0.050 kg
rusinoita
0.013 kg
vaniljasokeria
0.200 kg

Hilloke

0.085 kg
sokeria
0.500 kg
0.050 kg
0.015 kg
limetti- tai sitruunamehua
0.030 kg
calvadosta

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää vaahtoon muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan maitorahka ja kerma.
  2. Kaada seos kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Jäähdytä massa hyvin.
  3. Mausta murennetuilla mantelilastuilla, rusinoilla ja vaniljasokerilla.
  4. Lisää lopuksi sulatetut ja valutetut omenat.
  5. Kaada seos kostealla sideharsolla tai hygienialiinalla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Pane lautanen päälle ja sille kevyt paino.
  6. Valuta pashaa kulhon päällä kylmiössä seuraavaan päivään.
  7. Hilloke

  8. Kiehauta hillokkeen ainekset keskenää n. 10 min kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta ja tarkista maku.
kpl
g
2.6 kg
198 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
198 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.