Siirry sisältöön
Paahdettu lyttyperunasalaatti ja jogurttikastike
Reseptiyhteistyö

Paahdettu lyttyperunasalaatti ja jogurttikastike

Ei kesää ilman perunasalaattia! Tässä versiossa uudet perunat paahdetaan uunissa, lytätään ja kootaan salaatiksi retiisien, vuonankaalin, punasipulin ja lehtipersiljan kanssa. Annos kruunataan vielä kirpsakalla jogurtti-salaattijuustokastikkeella.

Paahdettu lyttyperunasalaatti ja jogurttikastike

Ainekset

  • 2,000 kg uusia perunoita
  • 0,030 kg oliiviöljyä
  • 0,020 kg suolaa
  • 0,240 kg punasipulia, kuorittuna
  • 0,200 kg retiisiä
  • 0,200 kg vuonankaalia
  • 0,030 kg tuoretta lehtipersiljaa
  • 0,200 kg
    Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositon
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 2 kg laktoositon

Jogurtti-salaattijuustokastike

  • 0,060 kg kapriksia
  • 0 kg raastettua sitruunankuorta, kahdesta sitruunasta
  • 0,075 kg sitruunamehua
  • 0,150 kg
    Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositon
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio salaattijuusto kuutiot 2 kg laktoositon
  • 0,500 kg
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • 0,015 kg hunajaa

Ohje

  1. Kumoa pestyt perunat uunivuokaan. Hiero pintaan öljy ja suola. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmenneet. Littaa perunat esimerkiksi juomalasin avulla. Paahda vielä 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
  2. Valmista jogurttikastike. Hienonna kaprikset, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Murusta salaattijuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Puolita punasipulit ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Leikkaa mandoliinilla retiisit ohuiksi siivuiksi. Pese ja kuivaa vuonankaali. Hienonna lehtipersilja.
  4. Kokoa salaatti. Nostele pohjalle perunoita, lisää vihannekset ja valuta päälle jogurttikastike. Viimeistele lehtipersiljalla ja salaattijuustokuutioilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 278 kcal
Proteiini 11,6 g
Hiilihydraatti 31,4 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 2,6 g
Kalsium 176,5 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 10,5 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • raastettua sitruunankuorta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search