Paahdettu lyttyperunasalaatti ja jogurttikastike

Paahdettu lyttyperunasalaatti ja jogurttikastike
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Paahdettu lyttyperunasalaatti ja jogurttikastike

Paahdettu lyttyperunasalaatti ja jogurttikastike

Ei kesää ilman perunasalaattia! Tässä versiossa uudet perunat paahdetaan uunissa, lytätään ja kootaan salaatiksi retiisien, vuonankaalin, punasipulin ja lehtipersiljan kanssa. Annos kruunataan vielä kirpsakalla jogurtti-salaattijuustokastikkeella.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset12 annosta

2.000 kg
uusia perunoita
0.030 kg
oliiviöljyä
0.020 kg
suolaa
0.204 kg
punasipulia , kuorittuna
0.200 kg
retiisiä
0.200 kg
vuonankaalia
0.025 kg
tuoretta lehtipersiljaa
0.200 kg

Jogurtti-salaattijuustokastike

0.060 kg
kapriksia
0.000 kg
raastettua sitruunankuorta , kahdesta sitruunasta
0.075 kg
sitruunamehua
0.150 kg
0.500 kg
0.015 kg
hunajaa

Ohje

  1. Kumoa pestyt perunat uunivuokaan. Hiero pintaan öljy ja suola. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmenneet. Littaa perunat esimerkiksi juomalasin avulla. Paahda vielä 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
  2. Valmista jogurttikastike. Hienonna kaprikset, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Murusta salaattijuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Puolita punasipulit ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Leikkaa mandoliinilla retiisit ohuiksi siivuiksi. Pese ja kuivaa vuonankaali. Hienonna lehtipersilja.
  4. Kokoa salaatti. Nostele pohjalle perunoita, lisää vihannekset ja valuta päälle jogurttikastike. Viimeistele lehtipersiljalla ja salaattijuustokuutioilla.
kpl
g
3.6 kg
91 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
91 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
91 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.