Siirry sisältöön
Paahdettua lohta ja kylmäsavuhaukibrandadea
Reseptiyhteistyö

Paahdettua lohta ja kylmäsavuhaukibrandadea

Paahdettu lohi ja hauessa maistuva savu tuo makumuistoja kesästä, piimäkastike ja piparjuuri hapokkuudellaan sinetöi tämän Suomalaisen perinnemakujenmaiseman. Ajaton klassikko, joka toimii niin lounaalla kuin illanvietoissa.

Paahdettua lohta ja kylmäsavuhaukibrandadea

Ainekset

Lohi

  • 2,500 kg kirjolohifileetä
  • 0,006 kg suolaa
  • 0,100 kg rypsiöljyä

Kylmäsavuhaukibrandade

  • 2,400 kg jauhoinen peruna, kuorittuna
  • 0,250 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,500 kg sipulia, kuorittuna
  • 0,500 kg
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 0,002 kg valkosipulia
  • 0,150 kg kylmäsavustettua haukea
  • 0,020 kg suolaa
  • 0,050 kg piparjuurta, kuorittuna
  • 0,020 kg tuoretta tilliä
  • 0,020 kg tuoretta ruohosipulia

Tilli-piimäkastike

  • 0,030 kg tuoretta tilliä
  • 0,150 kg rypsiöljyä
  • 0,620 kg
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 0,030 kg sitruunamehua
  • 0,008 kg suolaa

Paahdettua fenkolia

  • 1,000 kg fenkolia
  • 0,020 kg rypsiöljyä
  • 0,006 kg suolaa

Paahdettua porkkanaa

  • 0,950 kg porkkanaa
  • 0,020 kg rypsiöljyä
  • 0,003 kg fenkolinsiemeniä
  • 0,006 kg suolaa

Ohje

Lohi

  1. Leikkaa kirjolohi 100 gramman annospaloksi. Mausta pinta suolalla. Paista nahkapuolelle kaunis väri pannulla tai parilalla. Loppukypsennä uunissa 150 °C, sisälämpötila 52 °C.

Kylmäsavuhaukibrandade

  1. Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi ja hauduta voissa kypsäksi. Leikkaa valkosipuli hienoksi, hauki ohkaiseksi suikaleeksi. Laita maito, valkosipuli ja hauki kattilaan, kiehauta seos. Kypsennä perunat höyryssä kypsäksi, laita kypsät perunat yleiskoneen kulhoon ja soseuta peruna melalla. Lisää perunasoseen joukkoon voissa haudutetut sipulit ja maitoseos, sekoita tasaiseksi. Mausta raastetulla piparjuurella ja hienonnetuilla yrteillä.

Tilli-piimäkastike

  1. Ryöppää tillipuntti kuumassa vedessä ja jäähdytä nopeasti. Purista tillipuntti kuivaksi ja leikkaa kovaksi jäänyt varisosa pois. Laita tilli ja öljy blenderiin, aja tasaiseksi. Valuta öljy harson läpi.
  2. Mausta piimä sitruunamehulla, suoalalla ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi juuri ennen tarjoilua tilliöljy joukkoon, älä sekoita tasaiseksi, anna jäädä marmoriseksi.

Paahdettua fenkolia

  1. Leikkaa fenkoli 4-8 osaan (50 g/osa), riippuen niiden koosta. Älä poista kantaa. Mausta fenkolit öljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 195 °C 20min.

Paahdettua porkkanaa

  1. Leikkaa tarvittaessa ohut viipale porkkanan kannasta pois, älä kuori. Halkaise porkkanat pituussuuntaan. Mausta porkkanat öljyllä, suolalla ja fenkolin siemenillä. Paahda uunissa 195 °C 20 min.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 451 kcal
Proteiini 22,3 g
Hiilihydraatti 20,7 g
Rasva 30,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 2,1 g
Kalsium 226,7 mg
D-vitamiini 8,9 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 146 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 6,7 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search