Paahdettua lohta ja kylmäsavuhaukibrandadea

Paahdettua lohta ja kylmäsavuhaukibrandadea
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Paahdettua lohta ja kylmäsavuhaukibrandadea

Paahdettua lohta ja kylmäsavuhaukibrandadea

Paahdettu lohi ja hauessa maistuva savu tuo makumuistoja kesästä, piimäkastike ja piparjuuri hapokkuudellaan sinetöi tämän Suomalaisen perinnemakujenmaiseman. Ajaton klassikko, joka toimii niin lounaalla kuin illanvietoissa.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset25 annosta

Lohi

2.500 kg
kirjolohifileetä
0.006 kg
suolaa
0.100 kg
rypsiöljyä

Kylmäsavuhaukibrandade

2.400 kg
jauhoinen peruna , kuorittuna
0.250 kg
0.425 kg
sipulia , kuorittuna
0.500 kg
0.002 kg
valkosipulia
0.150 kg
kylmäsavustettua haukea
0.020 kg
suolaa
0.050 kg
piparjuurta , kuorittuna
0.020 kg
tuoretta tilliä
0.020 kg
tuoretta ruohosipulia

Tilli-piimäkastike

0.030 kg
tuoretta tilliä
0.150 kg
rypsiöljyä
0.620 kg
0.030 kg
sitruunamehua
0.008 kg
suolaa

Paahdettua fenkolia

1.000 kg
fenkolia
0.020 kg
rypsiöljyä
0.005 kg
suolaa

Paahdettua porkkanaa

0.760 kg
porkkanaa
0.020 kg
rypsiöljyä
0.003 kg
fenkolinsiemeniä
0.005 kg
suolaa

Ohje

  1. Lohi

  2. Leikkaa kirjolohi 100 gramman annospaloksi. Mausta pinta suolalla. Paista nahkapuolelle kaunis väri pannulla tai parilalla. Loppukypsennä uunissa 150 °C, sisälämpötila 52 °C.
  3. Kylmäsavuhaukibrandade

  4. Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi ja hauduta voissa kypsäksi. Leikkaa valkosipuli hienoksi, hauki ohkaiseksi suikaleeksi. Laita maito, valkosipuli ja hauki kattilaan, kiehauta seos. Kypsennä perunat höyryssä kypsäksi, laita kypsät perunat yleiskoneen kulhoon ja soseuta peruna melalla. Lisää perunasoseen joukkoon voissa haudutetut sipulit ja maitoseos, sekoita tasaiseksi. Mausta raastetulla piparjuurella ja hienonnetuilla yrteillä.
  5. Tilli-piimäkastike

  6. Ryöppää tillipuntti kuumassa vedessä ja jäähdytä nopeasti. Purista tillipuntti kuivaksi ja leikkaa kovaksi jäänyt varisosa pois. Laita tilli ja öljy blenderiin, aja tasaiseksi. Valuta öljy harson läpi.
  7. Mausta piimä sitruunamehulla, suoalalla ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi juuri ennen tarjoilua tilliöljy joukkoon, älä sekoita tasaiseksi, anna jäädä marmoriseksi.
  8. Paahdettua fenkolia

  9. Leikkaa fenkoli 4-8 osaan (50 g/osa), riippuen niiden koosta. Älä poista kantaa. Mausta fenkolit öljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 195 °C 20min.
  10. Paahdettua porkkanaa

  11. Leikkaa tarvittaessa ohut viipale porkkanan kannasta pois, älä kuori. Halkaise porkkanat pituussuuntaan. Mausta porkkanat öljyllä, suolalla ja fenkolin siemenillä. Paahda uunissa 195 °C 20 min.
kpl
g
7.8 kg
137 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
137 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.