Pääsiäispitko

Pääsiäispitko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Pääsiäispitko

Pääsiäispitko

Ainekset23 kpl

Taikina

1.000 kg
vettä
0.100 kg
0.025 kg
suolaa
0.350 kg
sokeria
0.200 kg
hiivaa
0.200 kg
kananmunia
0.015 kg
kardemummaa
0.350 kg
2.600 kg
vehnäjauhoja
4.840 kg (23 kpl à 0.210 kg)

Täyte

0.230 kg
0.700 kg
vettä
0.930 kg (23 kpl à 0.040 kg)

Rahkatäyte

1.100 kg
0.200 kg
sokeria
0.250 kg
kananmunia
0.200 kg
0.250 kg
2.000 kg (23 kpl à 0.087 kg)

Pinnalle

0.920 kg
0.920 kg (23 kpl à 0.040 kg)

Koristeluun

0.230 kg
stroisselia
0.230 kg (23 kpl à 0.010 kg)
8.920 kg (23 kpl à 0.388 kg)

Ohje

  1. Valmista pullataikina. Anna taikinan levätä 15 minuuttia..
  2. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikka matto 12 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettu vaniljakreemi nauhojen keskelle. Taita nauhat kolmeen osaan siten, että sauma tulee alas keskelle. Leikkaa kampakuvio nauhojen reunaan. Leikkaa nauhat 28 cm:n pituisiksi pitkoiksi.
  3. Nostata pitkot
  4. Valmista rahkatäyte sekoittamalla täytteen aineet tasaiseksi täytteeksi. Paina pitkojen keskelle vako. Voitele pitkot ja pursota raidat rahkatäytettätäytettä ja ananas-greippitäytettä vakoon
  5. Ripottele pinnalle stroisselia. Paista pitkot 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia
kpl
g
8.9 kg
251 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
251 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
251 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.