Pääsiäistipu macarons

Pääsiäistipu macarons
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Pääsiäistipu macarons

Pääsiäistipu macarons

Aina niin herkullinen macarons-leivos maistuu myös pääsiäisenä tipun mallisena.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset40 kpl

Macaronspohja

1.000 kg
mantelijauhetta
1.000 kg
tomusokeria
0.400 kg
valkuaisia
0.001 kg
elintarvikeväriä
1.000 kg
sokeria
0.200 kg
vettä
0.400 kg
valkuaisia
4.001 kg (40 kpl à 0.100 kg)

Täyte

0.174 kg
mangososetta
0.800 kg
valkosuklaata
0.110 kg
0.300 kg
1.384 kg (40 kpl à 0.035 kg)

Koristeluun

0.010 kg
tummaa suklaata
0.010 kg
pistaasipähkinöitä
0.010 kg
punaista koristehyytelöä
0.030 kg (40 kpl à 0.001 kg)
5.415 kg (40 kpl à 0.135 kg)

Ohje

  1. Pohja

  2. Sekoita lapavatkaimmella jauhettu manteli, tomusokeri, valkuaiset ja keltainenväri. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia.
  3. Valmista italianmarenki: Mittaa valkuaiset vispauspataan. Kiehauta sokeri ja vesi 120 asteeseen ja lisää valkuaisvaahtoon koneen käydessä. Vatkaa kuohkeaksi.
  4. Lisää manteliseokseen kahdessa erässä käsin sekoittaen. Pursota massa ø2,5 cm:n ja 5 cm:n pohjiksi ja anna kuivahtaa hetki.
  5. Paista 150-160 asteessa noin 15 minuuttia.
  6. Täyte

  7. Sulata valkosuklaa. Lisää pehmeä voi
  8. Yhdistä créme fraiche ja mangosose. Lämmitä 40°C:n. Lisää suklaa-voi seokseen.
  9. Valmista emulsioksi sauvasekoittimella.
  10. Kokoaminen

  11. Täytä jäähtyneet pohjat mangotäytteellä ja anna kovettua kylmässä.
  12. Yhdistä pienestä ja suuresta pohjasta tipun muotoinen aihio. Koristele suklaa silmillä , hyytelöllä ja pähkinä nokalla.
kpl
g
4.8 kg
384 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
384 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
384 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.