Pähkinä-eclair

Valio Food Solutions

Pähkinä-eclair

Hasselpähkinä kermatäytteessä ja kinuski ovat kuin luotu toisilleen. Rapeita ja kermaisia elementtejä samassa paketissa.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset50 kpl

Eclairmassa

0.320 kg
0.320 kg
0.320 kg
vettä
0.008 kg
suolaa
0.320 kg
vehnäjauhoja
0.560 kg
kananmunia
0.012 kg
vaniljasokeria
1.860 kg (50 kpl à 0.037 kg)

Pinnalle

0.100 kg
raesokeria
0.100 kg
hasselpähkinärouhetta
0.200 kg (50 kpl à 0.004 kg)

Täyte

2.000 kg
0.260 kg
pähkinä pralinea (esim. Valrhona)
0.260 kg
tomusokeria
1.000 kg
3.520 kg (50 kpl à 0.070 kg)

Koristeluun

0.050 kg
tomusokeria
0.100 kg
hasselpähkinää
0.150 kg (50 kpl à 0.003 kg)
5.730 kg (50 kpl à 0.115 kg)

Ohje

  1. Eclairmassa

  2. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  3. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  4. Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
  5. Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  6. Pursota massa tähtityllalla leivinpaperille noin 13 cm pitkiksi leivosaihioiksi.
  7. Ripottele pinnalle raesokeria ja hasselpähkinärouhetta.
  8. Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
  9. Jäähdytä eclairpohjat.
  10. Täyte

  11. Vaahdota kerma kuohkeaksi.
  12. Mausta hasselpähkinäpralinella ja sokerilla.
  13. Täyttäminen

  14. Halkaise eclairit ja täytä pohja kinuskitäytteellä ja pursota vaahto tähtityllalla.
  15. Koristele pinta tomusokerilla ja koristele halkaistuilla pähkinöillä.
kpl
g
5.5 kg
330 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
330 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
330 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›