Pähkinä-eclair

Pähkinä-eclair

Teollisuus
330 kcal / 100g
Hasselpähkinä kermatäytteessä ja kinuski ovat kuin luotu toisilleen. Rapeita ja kermaisia elementtejä samassa paketissa.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Eclairmassa
0,320 kg Valio Eila® maitojuomaa 3%
0,320 kg Valio Eila® voita
0,320 kg vettä
0,008 kg suolaa
0,320 kg vehnäjauhoja
0,560 kg kananmunia
0,012 kg vaniljasokeria
1,860 kg 50 kpl á 0,037 kg
Pinnalle
0,100 kg raesokeria
0,100 kg hasselpähkinärouhetta
0,200 kg 50 kpl á 0,004 kg
Täyte
2,000 kg Valio vispikermaa laktoositon
0,260 kg pähkinä pralinea (esim. Valrhona)
0,260 kg tomusokeria
1,000 kg Valio Leipomo kinuskitäytettä laktoositon
3,520 kg 50 kpl á 0,070 kg
Koristeluun
0,050 kg tomusokeria
0,100 kg hasselpähkinää
0,150 kg 50 kpl á 0,003 kg
5,730 kg 50 kpl á 0,115 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Eclairmassa
  • Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.

  • Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.

  • Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.

  • Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.

  • Pursota massa tähtityllalla leivinpaperille noin 13 cm pitkiksi leivosaihioiksi.

  • Ripottele pinnalle raesokeria ja hasselpähkinärouhetta.

  • Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.

  • Jäähdytä eclairpohjat.

Täyte
  • Vaahdota kerma kuohkeaksi.

  • Mausta hasselpähkinäpralinella ja sokerilla.

Täyttäminen
  • Halkaise eclairit ja täytä pohja kinuskitäytteellä ja pursota vaahto tähtityllalla.

  • Koristele pinta tomusokerilla ja koristele halkaistuilla pähkinöillä.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!