Pähkinä-tiikerikakku

Pähkinä-tiikerikakku

Teollisuus
382 kcal / 100g
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Kakkumassa
1,000 kg Valio Eila® voita
0,850 kg sokeria
0,900 kg kananmunia
1,100 kg vehnäjauhoja
0,025 kg leivinjauhetta
0,060 kg vaniljasokeria
0,400 kg Valio Eila® kermaviiliä
0,100 kg pähkinä pralinea
0,200 kg pähkinöitä
4,635 kg 8 kpl á 0,579 kg
Raitamassa
0,200 kg Valio Eila® kermaviiliä
0,090 kg kaakaojauhetta
0,290 kg 8 kpl á 0,036 kg
4,925 kg 8 kpl á 0,616 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vähitellen, samalla vatkaten.

  • Yhdistä jauhot ja siivilöi. Lisää kermaviilin kanssa voivaahtoon.

  • Sekoita raitamassaa varten kaakaojauhe ja kermaviili. Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen (1500g) ja sekoita kaakaoseos joukkoon.

  • Mausta lopputaikina pähkinöillä ja pähkinäpralinella.

  • Annostele vaalea ja tumma kakkumassa vuorotellen rasvattuihin kakkuvuokiin.

  • Sekoita taikinoita tikulla, jotta tumma massa marmoroituu vaalean massan sekaan.

  • Paista 175° :ssa uunissa n.45 min.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!