Pähkinäkierrepitko

Pähkinäkierrepitko
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Pähkinäkierrepitko

Pähkinäkierrepitko

Herkullinen toffeetäyte on vastustamaton. Sen paistonkestävyys sopii hienosti pitkojen täytteeksi. Mehevä täyte saa tuotteen säilymään paremmin, mikäli ei katoa parempiin suihin ennen sitä:)

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 kpl

Esitaikina

0.500 kg
vettä
0.050 kg
hiivaa
0.500 kg
vehnäjauhoja
1.050 kg (12 kpl à 0.088 kg)

Taikina

1.050 kg
esitaikinaa
0.500 kg
vettä
0.075 kg
0.030 kg
suolaa
0.400 kg
sokeria
0.150 kg
hiivaa
0.200 kg
kananmunia
0.020 kg
kardemummaa
0.500 kg
2.100 kg
vehnäjauhoja
5.025 kg (12 kpl à 0.419 kg)

Täyte

1.500 kg
0.300 kg
saksanpähkinärouhetta
1.800 kg (12 kpl à 0.150 kg)

Pinnalle

0.300 kg
pomadaa
0.300 kg (12 kpl à 0.025 kg)
8.175 kg (12 kpl à 0.681 kg)

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita esitaikinan aineet kylmään veteen. Anna esitaikinan käydä yön yli kylmiössä.
  2. Sekoita taikinan aineet esitaikinan joukkoon ja vaivaa taikinaksi.
  3. Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä toffeetäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pähkinärouhe ja rullaa nauhat.
  4. Leikkaa rullat 570 g:n painoisiksi paloiksi. Leikkaa palat halki pituussuuntaa. Jätä kuitenkin toisesta päästä kiinni. Kieritä muodostuneet nauhat rullalle siten, että leikauspintä jää päälle.
  5. Nostata pitkot, voitele kananmunalla. Paista pitkot 180°C uunissa n. 25 min.
  6. Pomadoi jäähtyneet pitkot.
kpl
g
6.8 kg
310 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
310 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
310 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.