Pähkinäkierrepitko

Pähkinäkierrepitko

Teollisuus
307 kcal / 100g
Herkullinen toffeetäyte on vastustamaton. Sen paistonkestävyys sopii hienosti pitkojen täytteeksi. Mehevä täyte saa tuotteen säilymään paremmin, mikäli ei katoa parempiin suihin ennen sitä:)
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Esitaikina
0,500 kg vettä
0,050 kg hiivaa
0,500 kg vehnäjauhoja
1,050 kg 12 kpl á 0,088 kg
Taikina
1,050 kg esitaikinaa
0,500 kg vettä
0,075 kg Valio Eila® Laktoositon maitojauhetta
0,030 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,150 kg hiivaa
0,200 kg kananmunia
0,020 kg kardemummaa
0,500 kg Valio voita
2,100 kg vehnäjauhoja
5,025 kg 12 kpl á 0,419 kg
Täyte
1,500 kg Valio toffeetäytettä
0,300 kg saksanpähkinärouhetta
1,800 kg 12 kpl á 0,150 kg
Pinnalle
0,300 kg pomadaa
0,300 kg 12 kpl á 0,025 kg
8,175 kg 12 kpl á 0,681 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Valmista esitaikina. Sekoita esitaikinan aineet kylmään veteen. Anna esitaikinan käydä yön yli kylmiössä.

  • Sekoita taikinan aineet esitaikinan joukkoon ja vaivaa taikinaksi.

  • Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä toffeetäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pähkinärouhe ja rullaa nauhat.

  • Leikkaa rullat 570 g:n painoisiksi paloiksi. Leikkaa palat halki pituussuuntaa. Jätä kuitenkin toisesta päästä kiinni. Kieritä muodostuneet nauhat rullalle siten, että leikauspintä jää päälle.

  • Nostata pitkot, voitele kananmunalla. Paista pitkot 180°C uunissa n. 25 min.

  • Pomadoi jäähtyneet pitkot.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!