Pähkinäleipä

Valio Food Solutions

Pähkinäleipä

Ainekset2 kpl

0.400 kg
mallasrouhetta
0.700 kg
vettä
0.100 kg
hiivaa
1.000 kg
Valio maitoa

tai Valio Eila® maitojuomaa
0.260 kg
fariinisokeria
0.028 kg
suolaa
2.080 kg
vehnäjauhoja
0.200 kg
Valio voita

tai Valio Eila® voita
0.400 kg
hasselpähkinöitä tai saksanpähkinöitä
0.400 kg
kuivattuja hedelmiä (aprikoosia, papaijaa, viikunoita, taateleita)

Ohje

  1. Sekoita mallasrouhe kiehuvaan veteen. Jäähdytä ja anna vetäytyä lämpimässä yön yli.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sekaan mallasrouheseos, sokeri, suola ja jauhot. Vaivaa taikinaan huoneenlämpöinen voi. Lisää taikinaan lopuksi karkeaksi rouhitut pähkinät ja paloitellut hedelmät. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Jaa taikina kahteen voideltuun GN 1/3-65 -astiaan ja ripota päälle vehnäjauhoja. Peitä leivät ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 40 min.
  3. Paista leipiä kiertoilmauunissa 160 asteessa n. 40 min. Tarjoa leipää juustopöydässä tai jouluaterialla.
Vinkki

Vinkki

Leivän maku paranee parin päivän säilytyksessä.
kpl
g
5.1 kg
282 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
282 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,6 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,6 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›