Paprikaiset pitaleivät

Paprikaiset pitaleivät
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Paprikaiset pitaleivät

Paprikaiset pitaleivät

Ainekset36 Leipää

0.250 kg
0.025 kg
hiivaa
0.003 kg
suolaa
0.260 kg
vehnäjauhoja
0.050 kg
0.006 kg
savupaprikajauhetta

Valkosipuli-yrttismetana

0.500 kg
0.003 kg
suolaa
0.005 kg
valkosipulin kynsi hienonnettuna
0.002 kg
lehtipersiljaa hienonnettuna
0.010 kg
tuoretta timjamia hienonnettuna

Lisäksi

0.000 kg
jääsalaattia
0.000 kg
kirsikkatomaatteja
0.000 kg
chorizo-makkaraa

Ohje

  1. Valkosipuli-yrttismetana

  2. Sekoita smetanaan suola ja mausteet. Laita seos valumaan suodatinpaperilla vuorattuun suodattimeen tai siivilään. Laita kannun tai kulhon päälle ja nosta jääkaappiin valumaan (mielellään 6 t tai yli yön).
  3. Pitaleivät

  4. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja paprikajauho.
  5. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa muutamia minuutteja, että saat taikinaan sitkoa. Lisää Oivariini.
  6. Taputtele taikinan pinnalle 1 rkl jauhoja. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  7. Jaa kohonnut taikina 36 osaan. Pyöritä niistä pieniä pyöreitä pallukoita.
  8. Painele ne kevyesti jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi leipäsiksi. Laita kahdelle pellille ja kohota hyvin leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, vähintään 30 min.
  9. Kypsennä kiertoilmauunissa 225 asteessa n. 8 min tai kunnes kypsiä.
  10. Halkaise pitaleivät ja täytä salaatilla, tomaatilla, chorozolla ja valkosipuli-yrttismetanalla.
kpl
g
1.1 kg
309 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
309 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
309 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.