Siirry sisältöön
Parsaa ja herkkusoosia
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Parsaa ja herkkusoosia

Vegaaninen parsa-annos parsakauteen, jossa parsan jokainen osa laitetaan hyötykäyttöön.

Parsaa ja herkkusoosia

Ainekset

Vakuumiparsa

  • 0,500 kg tuoretta, vihreää parsaa
  • 0,500 kg tuoretta, valkoista parsaa
  • 0,100 kg oliiviöljyä
  • 0,050 kg tuoretta kirveliä
  • 0,020 kg valkosipulia
  • 0,012 kg suolaa

Jääparsa

  • 0,200 kg tuoretta, vihreää parsaa

Pikkelöity parsa

  • 0,300 kg minitankoparsaa
  • 0,150 kg vettä
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,050 kg väkiviinaetikkaa

Herkkusoosi

  • 0,250 kg rypsiöljyä
  • 0,200 kg
    Valio Oddlygood® Dream Fraiche tuotetta
    Valio Oddlygood® Dream Fraiche on ihanan täyteläinen, kasvipohjainen vaihtoehto ranskankermalle kylmään ja lämpimään kokkailuun sekä…
    Oddlygood® Dream Fraiche 400 g
  • 0,005 kg ksantaania, esim. Sosa Xantana
  • 0,005 kg kurkumaa
  • 0,012 kg suolaa
  • 0,040 kg sitruunamehua

Ohje

Vakuumiparsa

  1. Leikkaa parsojen päädyistä huonoin puoli senttiä pois. Poista sen jälkeen parsoista kovin ja paksuin pääty (n. 2-3 cm) ja laita erilliseen vakuumipussiin. Vakumoi kokonaiset parsat (sekä parsaroippeet erillisessä pussissa) öljyn ja mausteiden kanssa.
  2. Höyrykypsennä parsat ja parsaroippeet (lisää näihin myös jääparsasta syntyvät hävikit) 80 °C uunissa n. 10 min. Pikajäähdytä kypsennyksen jälkeen.

Jääparsa

  1. Vuolla parsoista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Laita suikaleet jääveteen.
  2. Lisää syntyneet parsahävikit vakuumiparsan roippeiden joukkoon vakuumipussiin ja kypsennä muiden parsojen lailla.

Pikkelöity parsa

  1. Kiehauta ja jäähdytä pikkeliliemi. Pikkelöi varsiparsat liemessä.

Herkkusoosi

  1. Laita vakuumikypsennetyt ja jäähdytetyt parsaroippeet blenderiin, lisää muut raaka-aineet ja soseuta kuohkeaksi kastikkeeksi.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 220 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 7,4 g
Rasva 19,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 1,2 g
Kalsium 38 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 7,5 g
Rasva 19,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search