Parsaa ja herkkusoosia

Parsaa ja herkkusoosia
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Parsaa ja herkkusoosia

Parsaa ja herkkusoosia

Vegaaninen parsa-annos parsakauteen, jossa parsan jokainen osa laitetaan hyötykäyttöön.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

Vakuumiparsa

0.500 kg
tuoretta, vihreää parsaa
0.500 kg
tuoretta, valkoista parsaa
0.100 kg
oliiviöljyä
0.042 kg
tuoretta kirveliä
0.020 kg
valkosipulia
0.010 kg
suolaa

Jääparsa

0.200 kg
tuoretta, vihreää parsaa

Pikkelöity parsa

0.300 kg
minitankoparsaa
0.150 kg
vettä
0.100 kg
sokeria
0.050 kg
väkiviinaetikkaa

Herkkusoosi

0.250 kg
rypsiöljyä
0.200 kg
0.005 kg
ksantaania , esim. Sosa Xantana
0.005 kg
kurkumaa
0.010 kg
suolaa
0.040 kg
sitruunamehua

Ohje

  1. Vakuumiparsa

  2. Leikkaa parsojen päädyistä huonoin puoli senttiä pois. Poista sen jälkeen parsoista kovin ja paksuin pääty (n. 2-3 cm) ja laita erilliseen vakuumipussiin. Vakumoi kokonaiset parsat (sekä parsaroippeet erillisessä pussissa) öljyn ja mausteiden kanssa.
  3. Höyrykypsennä parsat ja parsaroippeet (lisää näihin myös jääparsasta syntyvät hävikit) 80 °C uunissa n. 10 min. Pikajäähdytä kypsennyksen jälkeen.
  4. Jääparsa

  5. Vuolla parsoista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Laita suikaleet jääveteen.
  6. Lisää syntyneet parsahävikit vakuumiparsan roippeiden joukkoon vakuumipussiin ja kypsennä muiden parsojen lailla.
  7. Pikkelöity parsa

  8. Kiehauta ja jäähdytä pikkeliliemi. Pikkelöi varsiparsat liemessä.
  9. Herkkusoosi

  10. Laita vakuumikypsennetyt ja jäähdytetyt parsaroippeet blenderiin, lisää muut raaka-aineet ja soseuta kuohkeaksi kastikkeeksi.
kpl
g
2.0 kg
177 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
177 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.