Siirry sisältöön
Parsapiirakka ja hollandaisekastiketta

Parsapiirakka ja hollandai­se­kas­tiketta

Parsapiirakka ja hollandaisekastiketta

Ainekset

Piirakka

Mausteliemi

  • 0,100 kg salottisipulia
  • 0,150 kg valkoviinietikkaa
  • 0,150 kg kuivaa valkoviiniä
  • 0,008 kg persiljan oksaa
  • 0,002 kg kokonaista valkopippuria

Hollandaise

  • 0,150 kg keltuaista
  • 0,075 kg maustelientä
  • 0,250 kg
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,030 kg sitruunamehua

Piirakka

  • 0,015 kg Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
  • 0,400 kg pakaste purjoviipaleita
  • 0,600 kg pakastesipulikuutioita
  • 0,015 kg suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 0,740 kg Valio ½ GN kauraista taikinalevyä
  • 0,400 kg Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
  • 0,750 kg keitettyjä kananmunia viipaleina
  • 0,500 kg tuoretta parsaa, trimmattuna
  • 0,500 kg Valio Fontal pizzajuustoraastetta

Mausteliemi

  • 0,100 kg salottisipulia
  • 0,150 kg valkoviinietikkaa
  • 0,150 kg kuivaa valkoviiniä
  • 0,008 kg persiljan oksaa
  • 0,002 kg kokonaista valkopippuria

Hollandaise

  • 0,150 kg keltuaista
  • 0,075 kg maustelientä
  • 0,250 kg Valio voita
  • 0,030 kg sitruunamehua

Ohje

Piirakka

  1. Freesaa sipulit Oivariini rasvassa. Jäähdytä ja mausta.
  2. Painele piirakkapohjat Gn 1/1-vuokaan.
  3. Voitele pohja tuorejuustolla, levitä sipuliseos pinnalle ja lisää kananmunaviipaleet sen päälle.
  4. Asettele parsat ja lisää juustoraaste.
  5. Paista 200 asteessa n 15 min tai kunnes piirakka on kypsä.

Hollandaise

  1. Valmista ensin mausteliemi.
  2. Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
  3. Siivilöi liemi.
  4. Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.
  5. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lopuksi sitruunamehu.

Saman tarjoiluti­lanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 770 kcal
Proteiini 29,5 g
Hiilihydraatti 26,9 g
Rasva 58,4 g
Tyydyttynyt rasva 29,5 g
Ravintokuitu 5,8 g
Suola 3,4 g
Kalsium 411,2 mg
D-vitamiini 2,6 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 231 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 8,1 g
Rasva 17,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search