Parsapiirakka ja hollandaisekastiketta

Parsapiirakka ja hollandaisekastiketta

FoodService
Ammattikeittiö - Laktoositon
185 kcal / 100g
Tehnyt
Petteri, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Piirakka
0,015 kg Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
0,400 kg Food Service purjoviipaleita
0,600 kg Food Service sipulikuutioita
0,015 kg suolaa
  mustapippuria myllystä
0,740 kg Valio ½ GN suolainen piirakkapohjaa
0,400 kg Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
0,667 kg keitettyjä kananmunia viipaleina
0,500 kg Food Service vihreää parsaa
0,500 kg Valio Fontal pizzajuustoraastetta
Mausteliemi
0,085 kg salottisipulia
0,150 kg valkoviinietikkaa
0,150 kg kuivaa valkoviiniä
0,008 kg persiljan oksaa
0,002 kg kokonaista valkopippuria
Hollandaise
0,150 kg keltuaista
0,075 kg maustelientä
0,250 kg Valio voita
0,030 kg sitruunamehua
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Piirakka
  • Freesaa sipulit Oivariini rasvassa. Jäähdytä ja mausta.

  • Painele piirakkapohjat Gn 1/1-vuokaan.

  • Voitele pohja tuorejuustolla, levitä sipuliseos pinnalle ja lisää kananmunaviipaleet sen päälle.

  • Asettele parsat ja lisää juustoraaste.

  • Paista 200 asteessa n 15 min tai kunnes piirakka on kypsä.

Hollandaise
  • Valmista ensin mausteliemi.

  • Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä

  • Siivilöi liemi.

  • Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.

  • Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.

  • Lisää lopuksi sitruunamehu.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!