Parsapiirakka ja hollandaisekastiketta

Parsapiirakka ja hollandaisekastiketta
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Parsapiirakka ja hollandaisekastiketta

Parsapiirakka ja hollandaisekastiketta

Ainekset12 annosta

Piirakka

0.015 kg
0.340 kg
pakaste purjoviipaleita
0.510 kg
pakastesipulikuutioita
0.015 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä
0.740 kg
Valio ½ GN kauraista taikinalevyä
0.400 kg
0.667 kg
keitettyjä kananmunia viipaleina
0.500 kg
tuoretta parsaa , trimmattuna
0.500 kg

Mausteliemi

0.085 kg
salottisipulia
0.150 kg
valkoviinietikkaa
0.150 kg
kuivaa valkoviiniä
0.008 kg
persiljan oksaa
0.002 kg
kokonaista valkopippuria

Hollandaise

0.150 kg
keltuaista
0.075 kg
maustelientä
0.250 kg
0.030 kg
sitruunamehua

Ohje

  1. Piirakka

  2. Freesaa sipulit Oivariini rasvassa. Jäähdytä ja mausta.
  3. Painele piirakkapohjat Gn 1/1-vuokaan.
  4. Voitele pohja tuorejuustolla, levitä sipuliseos pinnalle ja lisää kananmunaviipaleet sen päälle.
  5. Asettele parsat ja lisää juustoraaste.
  6. Paista 200 asteessa n 15 min tai kunnes piirakka on kypsä.
  7. Hollandaise

  8. Valmista ensin mausteliemi.
  9. Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
  10. Siivilöi liemi.
  11. Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.
  12. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.
  13. Lisää lopuksi sitruunamehu.
kpl
g
3.6 kg
198 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
198 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
198 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.