Persikka-mozzarellapizza

Persikka-mozzarellapizza
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Persikka-mozzarellapizza

Persikka-mozzarellapizza

Kesän paras pizza syntyy yön yli levänneestä taikinasta, basilikakastikkeesta sekä persikan, ilmakuivatun kinkun ja rucolan täyteyhdistelmästä, joka saa asiakkaat huokailemaan ihastuksesta.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset5 annosta

Täytteet

0.500 kg
persikoita
0.400 kg
0.250 kg
ilmakuivattua kinkkua
0.170 kg
rucolaa
0.100 kg
tuoretta basilikaa
0.000 kg
oliiviöljyä

Pizzataikina

0.700 kg
vettä
0.010 kg
kuivahiivaa
0.020 kg
suolaa
1.000 kg
00-jauhoja

Basilikakastike

0.400 kg
0.060 kg
tuoretta basilikaa
0.020 kg
valkosipulia
0.010 kg
suolaa
0.010 kg
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Valmista pizzataikina edellisenä päivänä. Mittaa viileä vesi yleiskoneen kulhoon. Lisää hiiva ja suola. Lisää jauhoja vähitellen joukkoon samaan aikaan taikinakoukulla sekoittaen. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia, peitä kelmulla ja anna kohota yön yli. Nosta taikina huoneenlämpöön tunti ennen leipomista.
  2. Valmista basilikakastike. Mittaa tehosekoittimen kulhoon crème fraîche, basilika, kuoritut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  3. Poista persikoista kivet ja siivuta hedelmät ohuiksi.
  4. Jauhota pöytä. Leikkaa taikina viiteen osaan. Painele sormilla taikina pyöreäksi pizzaksi.
  5. Levitä pohjalle basilikakastike. Ripottele päälle mozzarellamurua ja asettele persikat pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Pizzauunissa paistoaika on lyhyempi.
  6. Lisää paistetun pizzan päälle kinkkua, rucolaa ja basilikanlehtiä. Viimeistele oliiviöljyllä.
kpl
g
3.5 kg
179 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
179 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.