Petit choux, pistaasipralinea, valkosuklaanamelakaa ja hapankirsikkageeliä

Petit choux, pistaasipralinea, valkosuklaanamelakaa ja hapankirsikkageeliä
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Petit choux, pistaasipralinea, valkosuklaanamelakaa ja hapankirsikkageeliä

Petit choux, pistaasipralinea, valkosuklaanamelakaa ja hapankirsikkageeliä

Herkulliset tuulihatut tuunataan uudelle tasolle. Nämä herkkupalat sopivat täydellisesti ranskalaisen joulumenun makeaksi päätökseksi. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Teemu Aura.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset20 annosta

Tuulihatut

0.125 kg
0.125 kg
vettä
0.100 kg
0.002 kg
suolaa
0.012 kg
sokeria
0.150 kg
vehnäjauhoja
0.213 kg
kananmunaa (4 kpl)

Sokerikeksi

0.100 kg
0.125 kg
sokeria
0.125 kg
vehnäjauhoja

Pistaasipraline

0.125 kg
sokeria
0.030 kg
0.200 kg
pistaasipähkinöitä
0.200 kg
oliiviöljyä
0.002 kg
suolaa

Hapankirsikkageeli

0.200 kg
hapankirsikkapyreetä
0.012 kg
sokeria
0.002 kg
agar agar -jauhetta
0.002 kg
liivatetta

Valkosuklaanamelaka

Vaihe 1

0.200 kg
valkosuklaata
0.120 kg
0.240 kg
0.006 kg
glukoosia
0.002 kg
liivatetta

Vaihe 2

0.200 kg
namelakaa
0.050 kg

Ohje

  1. Tuulihatut

  2. Kiehauta maito, vesi ja voi kattilassa. Lisää suola, sokeri ja vehnäjauhot kerralla maito-voiseoksen joukkoon ja kypsennä liedellä sekoittaen vielä noin minuutti. Siirrä massa yleiskoneeseen ja käytä melaa. Laita yleiskone pyörimään, lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Pursota massa pieniin puolipyöreisiin silikonimuotteihin, tasoita paletilla ja jäädytä.
  3. Sokerikeksi

  4. Sekoita sokerikeksin ainekset keskenään. Kauli leivinpaperin välissä ohueksi ja pakasta. Asettele jäiset tuulihatut silikonimaton päälle, stanssaa jäisestä sokerikeksistä tuulihatun halkaisijan kokoinen kiekko ja asettele tuulihattujen päälle. Paista 175-asteessa 10-12 minuuttia Huom: paista jäisenä.
  5. Pistaasipraline

  6. Sulata sokeri kattilassa, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää pähkinät, sekoita joukkoon ja kaada leivinpaperin päälle jäähtymään. Kun pähkinät ovat jäähtyneet, riko paloiksi ja laita cutteriin, sekoita cutterissa hienoksi. Lisää suola ja oliiviöljy hiljalleen.
  7. Hapankirsikkageeli

  8. Kiehauta pyree pienessä kattilassa. Sekoita sokeri ja agar keskenään. Kaada hieman pyreetä sokeriseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos takaisin pyreekattilaan ja anna kiehua noin 2 minuuttia. Sekoita vielä lämpimän seoksen joukkoon liotettu liivate.
  9. Valkosuklaanamelaka

  10. Punnitse suklaa uunivuokaan ja laita uuniin. Kiehauta kattilassa maito, kerma ja glukoosi. Lisää liotettu liivate. Yhdistä paahdettu valkosuklaa ja kerma-maito-glukoosiseos. Poraa tasaiseksi sauvasekoittimella. Tämä komponentti on käyttövalmis seuraavana päivänä.
  11. Vaahdota jäähtynyt valkosuklaanamelaka ja kerma.
  12. Kokoaminen

  13. Kokoa jälkiruoka. Halkaise paistettu tuulihattu, annostele pohjalle praliinia, sitten vaahdotettua namelakaa ja kirsikkageeliä. Sitten hattu päälle ja viimeistele tomusokerilla.
kpl
g
1.2 kg
394 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
394 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
29 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
394 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
29 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.