Siirry sisältöön
Pietarin leivos

Pietarin leivos

Pietarin leivos

Ainekset

Murotaikina

  • 0,300 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,240 kg sokeria
  • 0,070 kg kananmunia
  • 0,005 kg leivinjauhetta

Täyte

Pinnalle

  • 0,200 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä keltaiseksi värjättyä

Ohje

  1. Valmista murotaikina. Kauli murotaikina pellinkokoiseksi, 3 mm:n vahvuiseksi levyksi. Laita murotaikinalevy pellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia
  2. Pursota jäähtyneelle levylle appelsiini-omenatäytteestä raidat 2 cm:n välein
  3. Valmista täyte sekoittamalla rahkan joukkoon täytteen muut aineet. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi murotaikinalevyn päälle. Jätä reunaan noin 1 cm vapaata tilaa
  4. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Täyte ei leviä uunissa, joten muropohjaan ei tarvitse tehdä reunoja
  5. Ruiskuta pintaan keltaiseksi värjättyä kuumahyytelöä. Leikkaa jäähtynyt pohja 5x6 cm:n leivoksiksi.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 140 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 16,8 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,2 g
Kalsium 11,1 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 219 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 26,3 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search