Piimäjuusto

Piimäjuusto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Piimäjuusto

Piimäjuusto

Ainekset16 annosta

3.000 kg
0.018 kg
suolaa
0.025 kg
sokeria
0.178 kg
kananmunia
1.000 kg

Ohje

  1. Kuumenna maitojuoma sekoitellen lähes kiehumispisteeseen (95 astetta) paksupohjaisessa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää suola ja sokeri.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää piimä. Kaada piimä-munaseos hitaasti hämmentäen kuuman maidon joukkoon. Kuumenna seos uudelleen, kunnes kuplahtaa (85 - 90 astetta). Sekoita koko ajan hiljalleen. Nosta kattila pois levyltä. Peitä kannella.
  3. Anna heran erottua n. 30 min. Nosta massa reikäkauhalla tiheäreikäiseen terässiivilään, valuta hetkisen ja siirrä muoviseen lävikköön. Kaada vielä kaikki hera siivilän läpi ja siirrä loppu juustomassa lävikköön.
  4. Peitä juusto kelmulla ja nosta jääkaappiin valumaan kulhon päälle. Anna jäähtyä muutamia tunteja. Kumoa tarjoiluvadille.
Vinkki

Vinkki

Mausta juusto tuoreella yrttisilpulla (1 dl yrttejä/1 l piimää) tai hienonnetulla valkosipulin kynnellä. Lisää mausteet varoen juustomassaan lävikössä. Ota hera talteen ja käytä leipätaikinaanNosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele juusto keltuaisella. Paista sitä 250 asteessa n. 10 min eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto laktoosittoman kermavaahdon ja hillon kera.
kpl
g
0.5 kg
43 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
43 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.