Kuumenna maitojuoma sekoitellen lähes kiehumispisteeseen (95 astetta) paksupohjaisessa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää suola ja sokeri.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää piimä. Kaada piimä-munaseos hitaasti hämmentäen kuuman maidon joukkoon. Kuumenna seos uudelleen, kunnes kuplahtaa (85 - 90 astetta). Sekoita koko ajan hiljalleen. Nosta kattila pois levyltä. Peitä kannella.
Anna heran erottua n. 30 min. Nosta massa reikäkauhalla tiheäreikäiseen terässiivilään, valuta hetkisen ja siirrä muoviseen lävikköön. Kaada vielä kaikki hera siivilän läpi ja siirrä loppu juustomassa lävikköön.
Peitä juusto kelmulla ja nosta jääkaappiin valumaan kulhon päälle. Anna jäähtyä muutamia tunteja. Kumoa tarjoiluvadille.
Vinkki
Mausta juusto tuoreella yrttisilpulla (1 dl yrttejä/1 l piimää) tai hienonnetulla valkosipulin kynnellä. Lisää mausteet varoen juustomassaan lävikössä. Ota hera talteen ja käytä leipätaikinaanNosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele juusto keltuaisella. Paista sitä 250 asteessa n. 10 min eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto laktoosittoman kermavaahdon ja hillon kera.