Piimämarinoitua kananpoikaa, piimämajoneesia ja savustettua varhaisperunaa

Valio Food Solutions

Piimämarinoitua kananpoikaa, piimämajoneesia ja savustettua varhaisperunaa

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin käsialaa.

Vuoden Kokki
Tehnyt
Vuoden Kokki

Ainekset4 annosta

Piimämajoneesi

0.050 kg
0.100 kg
majoneesia
0.050 kg
lipstikkaa

Grillattu kananpoika ja lisukkeet

0.800 kg
1.000 kg
kokonaista kananpoikaa
0.070 kg
sitruunaa
0.200 kg
0.300 kg
tuoretta, vihreää parsaa
0.400 kg
varhaiskaalia
0.400 kg
varhaisperunaa
0.050 kg
0.160 kg
naattiporkkanaa

Maustamiseen

0.000 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Piimämajoneesi

  2. Hienonna lipstikan varret ja säästä lehdet koristeluun.
  3. Sekoita piimä, hienonnettu lipstikka ja majoneesi keskenään ja mausta mustapippurilla, sekä kevyesti suolalla.
  4. Grillattu kananpoika ja lisukkeet

  5. Leikkaa sitruuna puoliksi ja grillaa kuumassa grillissä leikkuupinta tummaksi.
  6. Purista mehu piimän joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Leikkaa kana selkäpuolelta rankaa pitkin saksilla auki ja poista selkäranka.
  8. Huuhtele kana kylmällä vedellä.
  9. Peitä kana piimä-sitruunamarinadilla ja hiero marinadia kanaan.
  10. Peitä kelmulla ja anna marinoitua 2 tuntia kylmässä.
  11. Huuhtele ja kuivaa kana.
  12. Aseta kana halsteriin siten että koivet tulevat lähemmäksi hiillosta ja grillaa epäsuoralla hiilloksella välillä käännellen kunnes kana on saanut kauniin värin ja on kypsää.
  13. Keitä varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Voit käyttää hyvin myös edellisenä päivänä keitettyjä perunoita.
  14. Laita perunat grillin kestävään astiaan, esim. foliovuoka. Laita mukaan noin 50 grammaa voita.
  15. Ripota grilliin kourallinen savupuruja ja aseta perunat vuoassa grilliin, ei kuitenkaan suoraan hiilloksen kohdalle.
  16. Kun purut alkavat savuamaan, peitä grilli kannella ja anna perunoiden savustua grillissä 5 minuuttia.
  17. Poista perunat grillistä, pyörittele savustuneessa voissa ja mausta sormisuolalla.
  18. Leikkaa varhaiskaali puoliksi ja hiero leikkuupintaan suolaa ja oliiviöljyä.
  19. Grillaa ensin leikkuupintaa pari minuuttia, jotta saat siihen hyvän hiillostuneen värin.
  20. Käännä kaalit ja grillaa epäsuoralla hiilloksella noin 20 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.
  21. Leikkaa kaali puoliksi lohkoiksi.
  22. Mausta naattiporkkanat oliiviöljyllä ja suolalla ja grillaa kypsiksi.
  23. Mausta parsat oliiviöljyllä ja suolalla ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä.
  24. Leikkaa parsoista kova kanta pois.
  25. Leikkaa kana keskeltä puoliksi ja tarjoile piimämajoneesin, parsan, naattiporkkanoiden, kaalin ja perunoiden kanssa, koristele annos lopuksi lipstikan lehdillä.
kpl
g
2.0 kg
104 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
104 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›