Piimämarinoitua kananpoikaa, piimämajoneesia ja savustettua varhaisperunaa

Piimämarinoitua kananpoikaa, piimämajoneesia ja savustettua varhaisperunaa

FoodService
Ammattikeittiö - Gluteeniton
Ammattikeittiö - Laktoositon
104 kcal / 100g
Tämä ohje on Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin käsialaa.
Tehnyt
Tuomas, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Piimämajoneesi
0,050 kg Valio Eila® piimää
0,100 kg majoneesia
0,050 kg lipstikkaa
Grillattu kananpoika ja lisukkeet
0,800 kg Valio Eila® piimää
1,000 kg kokonaista kananpoikaa
0,070 kg sitruunaa
0,200 kg Valio Eila® piimää
0,300 kg tuoretta, vihreää parsaa
0,400 kg varhaiskaalia
0,400 kg varhaisperunaa
0,050 kg Valio Eila® voita laktoositon
0,160 kg naattiporkkanaa
Maustamiseen
  suolaa
  mustapippuria myllystä
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Piimämajoneesi
  • Hienonna lipstikan varret ja säästä lehdet koristeluun.

  • Sekoita piimä, hienonnettu lipstikka ja majoneesi keskenään ja mausta mustapippurilla, sekä kevyesti suolalla.

Grillattu kananpoika ja lisukkeet
  • Leikkaa sitruuna puoliksi ja grillaa kuumassa grillissä leikkuupinta tummaksi.

  • Purista mehu piimän joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.

  • Leikkaa kana selkäpuolelta rankaa pitkin saksilla auki ja poista selkäranka.

  • Huuhtele kana kylmällä vedellä.

  • Peitä kana piimä-sitruunamarinadilla ja hiero marinadia kanaan.

  • Peitä kelmulla ja anna marinoitua 2 tuntia kylmässä.

  • Huuhtele ja kuivaa kana.

  • Aseta kana halsteriin siten että koivet tulevat lähemmäksi hiillosta ja grillaa epäsuoralla hiilloksella välillä käännellen kunnes kana on saanut kauniin värin ja on kypsää.

  • Keitä varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Voit käyttää hyvin myös edellisenä päivänä keitettyjä perunoita.

  • Laita perunat grillin kestävään astiaan, esim. foliovuoka. Laita mukaan noin 50 grammaa voita.

  • Ripota grilliin kourallinen savupuruja ja aseta perunat vuoassa grilliin, ei kuitenkaan suoraan hiilloksen kohdalle.

  • Kun purut alkavat savuamaan, peitä grilli kannella ja anna perunoiden savustua grillissä 5 minuuttia.

  • Poista perunat grillistä, pyörittele savustuneessa voissa ja mausta sormisuolalla.

  • Leikkaa varhaiskaali puoliksi ja hiero leikkuupintaan suolaa ja oliiviöljyä.

  • Grillaa ensin leikkuupintaa pari minuuttia, jotta saat siihen hyvän hiillostuneen värin.

  • Käännä kaalit ja grillaa epäsuoralla hiilloksella noin 20 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.

  • Leikkaa kaali puoliksi lohkoiksi.

  • Mausta naattiporkkanat oliiviöljyllä ja suolalla ja grillaa kypsiksi.

  • Mausta parsat oliiviöljyllä ja suolalla ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä.

  • Leikkaa parsoista kova kanta pois.

  • Leikkaa kana keskeltä puoliksi ja tarjoile piimämajoneesin, parsan, naattiporkkanoiden, kaalin ja perunoiden kanssa, koristele annos lopuksi lipstikan lehdillä.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!