Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa

Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa

Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin käsialaa.

Vuoden Kokki
Tehnyt
Vuoden Kokki

Ainekset6 annosta

Piimäpannukakut

0.060 kg
0.050 kg
sokeria
0.097 kg
kananmunaa
0.250 kg
0.006 kg
ruokasoodaa
0.250 kg
vehnäjauhoja
0.000 kg
0.000 kg
tomusokeria koristeluun
0.000 kg
hunajaa

Jogurttivaahto ja marjasalaatti

0.100 kg
0.200 kg
0.035 kg
sokeria
0.285 kg
tuoreita marjoja esim. mansikoita, mustikoita ja vadelmia
0.050 kg
sitruunamelissaa

Ohje

  1. Piimäpannukakut

  2. Sulata voi ja sekoita sokeri joukkoon, lisää munat ja pari ruokalusikallista piimää, sekoita hyvin.
  3. Sekoita ruokasooda hyvin joukkoon ja lisää lopuksi jauhot.
  4. Ohenna taikina vielä piimällä sopivaksi, taikina saa olla melko paksua, kun taikina nostetaan pannulle. Se saa jäädä koholleen ikään kuin keoksi, eikä lähde valumaan.
  5. Kuumenna paistinpannu, lisää voita pannulle ja kun voi alkaa vaahtoamaan nostele taikinasta lusikalla tasakokoisia kekoja pannulle ja laske vähän pannun lämpötilaa.
  6. Anna paistua rauhassa noin kaksi minuuttia, tai kunnes pannukakkuun on tullut kaunis väri, käännä ja paista vielä toinen puoli kauniin väriseksi, lisää tarvittaessa voita pannulle paistamisen aikana. Voi antaa pannukakulle kauniin värin ja hyvän maun, sekä estää pannukakkua palamasta, mikä tapahtuu helposti mikäli pannu on liian kuiva.
  7. Nostele pannukakut leivinpaperille ja paista tarvittaessa loppuun kypsäksi uunissa 150 °C .
  8. Tomuta pannukakut tomusokerilla paistamisen jälkeen.
  9. Jogurttivaahto ja marjasalaatti

  10. Sekoita jogurtti, kuohukerma ja sokeri keskenään ja vatkaa vaahdoksi.
  11. Paloittele marjat ja tarjoile pannukakkujen ja jogurttivaahdon kera.
  12. Koristele nypityillä sitruunamelissan lehdillä.
kpl
g
1.2 kg
204 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
204 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
204 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.