Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa

Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa

FoodService
Ammattikeittiö - Laktoositon
204 kcal / 100g
Tämä ohje on Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin käsialaa.
Tehnyt
Tuomas, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Piimäpannukakut
0,060 kg Valio Eila® voita laktoositon
0,050 kg sokeria
0,097 kg kananmunaa
0,250 kg Valio Eila® piimää
0,006 kg ruokasoodaa
0,250 kg vehnäjauhoja
  Valio Eila® voita laktoositon paistamiseen
  tomusokeria koristeluun
  hunajaa
Jogurttivaahto ja marjasalaatti
0,100 kg Valio turkkilaista ruokajogurttia laktoositon
0,200 kg Valio kuohukermaa laktoositon
0,035 kg sokeria
0,285 kg tuoreita marjoja esim. mansikoita, mustikoita ja vadelmia
0,050 kg sitruunamelissaa
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Piimäpannukakut
  • Sulata voi ja sekoita sokeri joukkoon, lisää munat ja pari ruokalusikallista piimää, sekoita hyvin.

  • Sekoita ruokasooda hyvin joukkoon ja lisää lopuksi jauhot.

  • Ohenna taikina vielä piimällä sopivaksi, taikina saa olla melko paksua, kun taikina nostetaan pannulle. Se saa jäädä koholleen ikään kuin keoksi, eikä lähde valumaan.

  • Kuumenna paistinpannu, lisää voita pannulle ja kun voi alkaa vaahtoamaan nostele taikinasta lusikalla tasakokoisia kekoja pannulle ja laske vähän pannun lämpötilaa.

  • Anna paistua rauhassa noin kaksi minuuttia, tai kunnes pannukakkuun on tullut kaunis väri, käännä ja paista vielä toinen puoli kauniin väriseksi, lisää tarvittaessa voita pannulle paistamisen aikana. Voi antaa pannukakulle kauniin värin ja hyvän maun, sekä estää pannukakkua palamasta, mikä tapahtuu helposti mikäli pannu on liian kuiva.

  • Nostele pannukakut leivinpaperille ja paista tarvittaessa loppuun kypsäksi uunissa 150 °C .

  • Tomuta pannukakut tomusokerilla paistamisen jälkeen.

Jogurttivaahto ja marjasalaatti
  • Sekoita jogurtti, kuohukerma ja sokeri keskenään ja vatkaa vaahdoksi.

  • Paloittele marjat ja tarjoile pannukakkujen ja jogurttivaahdon kera.

  • Koristele nypityillä sitruunamelissan lehdillä.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!