Pizza al Taglio - roomalainen levypizza

Pizza al Taglio - roomalainen levypizza
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Pizza al Taglio - roomalainen levypizza

Pizza al Taglio - roomalainen levypizza

Pizza al Taglio on vähemmän maailmalla tunnettu, mutta Roomassa todella suosittu - sitä syödään aamulla, lounaalla, päivällisellä.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

1.000 kg
00-jauhoja
0.800 kg
vettä
0.050 kg
oliiviöljyä
0.025 kg
merisuolaa
0.004 kg
hiivaa

Ohje

  1. Laita jauhot yleiskoneeseen, johon on kiinnitetty litteä sekoitin. Sekoita hiiva veteen ja kaada seos vähitellen kaataen jauhojen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Kun neste on kaadettu jauhojen joukkoon, laita yleiskoneen teho kovemmalle ja sekoita n. 5-10 minuuttia. Lisää öljy ja jatka 10-15 minuuttia, kunnes taikina on irronnut reunoilta.
  2. Kaada löysä taikina jauhotetulle pöydälle ja taittele taikinaa muutama kerta, jotta pinnasta tulee tasainen. Laita taikinamassa öljyttyyn astiaan, jossa on reilusti tilaa kohoamiselle. Sulje astia kannella ja kohota kylmiössä 20-40 h.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja "sulje" taikinapallot jälleen jauhoitetulla tasolla taitellen niin, että pinnasta tulee tasainen. Laita taikinamassat kahteen erilliseen öljyttyyn astiaan, jossa on reilusti tilaa kohoamiselle. Sulje astiat kannella ja kohota huoneenlämmössä n. 4 h.
  4. Kaada huoneenlämmössä kohotettu taikina jauhotetulle tasolle ja kaada jauhoja myös reilusti taikinan päälle. Levitä taikina kevyesti sormen päillä painaen.
  5. Kaada oliiviöljyä 1/1 GN -vuoan pohjalle. Nosta taikina varovasti tasolta ja karistele ylimääräiset jauhot pois, ennen vuokaan laittamista. Kun taikina on vuoassa, voit vielä varovasti vetää sormilla taikinaa hiukan tasaisemmin reunoille.
  6. Levitä taikinan päälle hiukan oliiviöljyä ja esipaista 300 °C uunissa (ilman puhallusta) n. 10 minuuttia. Lisää paistettavat täytteet ja paista vielä 5-10 min.
kpl
g
1.9 kg
221 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
221 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.