Prinsessakakku

Prinsessakakku
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Prinsessakakku

Prinsessakakku

Klassikko Prinsessakakku on aina niin toimiva. Vihreä marsipaani saa kakun maistumaan aidolta, diplomaattikerman ja vadelmahillon kera. Se tuo parhaat muistot mieleen.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset7 kpl

Kakkupohja

1.000 kg
kananmunia
0.500 kg
sokeria
0.480 kg
vehnäjauhoja
0.120 kg
maissitärkkelystä
2.100 kg (7 kpl à 0.300 kg)

Kostutusvesi

1.250 kg
vettä
0.150 kg
sokeria
1.400 kg (7 kpl à 0.200 kg)

Täyte

1.550 kg
1.550 kg (7 kpl à 0.221 kg)
0.000 kg (7 kpl à 0.000 kg)

Vaniljakreemi

0.500 kg
0.050 kg
0.075 kg
sokeria
0.040 kg
maissitärkkelystä
0.142 kg
kananmunia
0.000 kg
vaniljatanko
0.807 kg (7 kpl à 0.115 kg)

Diplomaattikerma

3.500 kg
0.800 kg
4.300 kg (7 kpl à 0.614 kg)

Kuorrutus

2.700 kg
marsipaania
0.050 kg
tomusokeria
2.750 kg (7 kpl à 0.393 kg)

Koristeluun

0.007 kg
tuoreita kukkia
0.007 kg (7 kpl à 0.001 kg)
12.914 kg (7 kpl à 1.845 kg)

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja tärkkelys keskenään ja sihtaa sokeri-munavaahtoon. Sekoita varovasti. Annostele massa ø 18 cm:n vuokiin. Paista pohjat 180 °C:ssa noin 40 min
  2. Valmista kasteluvesi. Kiehauta sokeri ja vesi. Jäähdytä.
  3. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan.
  4. Valmista vaniljakreemi. Kiehauta maito, voi ja vaniljatanko. Sekoita kananmunat, sokeri ja tärkkelys. Suurusta maitoseos kananmuna-tärkkelysseoksella voimakkaasti sekoittaen samalla kuumentaen. Jäähdytä.
  5. Valmista diplomaattikerma. Sekoita hyvin jäähdytetty vaniljakreemi ja kermavaahto keskenään.
  6. Pohjaaminen. Kostuta kakkupohja sokerivedellä. Levitä vadelmahilloa ja diplomaattikermaa kahteen väliin. Kuorruta pinta tasaisesti lopulla diplomaattikermalla.
  7. Kuorruta kakku marsipaanilla. Siivilöi ohut kerros tomusokeria pinnalle.
  8. Koristele haluamallasi tavalla.
kpl
g
12.1 kg
306 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
306 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
306 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.