Punajuurileipä

Valio Food Solutions

Punajuurileipä

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset15 kpl

Esitaikina

1.000 kg
vettä
0.075 kg
0.120 kg
0.010 kg
hiivaa
1.500 kg
vehnäjauhoja
2.705 kg (15 kpl à 0.180 kg)

Jyvät

0.500 kg
vettä
0.300 kg
Kypsytetty vehnäjyvä
0.800 kg (15 kpl à 0.053 kg)

Taikina

2.205 kg
esitaikinaa
0.073 kg
suolaa
0.070 kg
sokeria
0.050 kg
hiivaa
0.300 kg
ruisjauhoja
0.070 kg
1.900 kg
vehnäjauhoja
2.500 kg
0.300 kg
0.220 kg
saksanpähkinöitä
7.688 kg (15 kpl à 0.513 kg)

Pinnalle ja sisään

0.300 kg
SEASONS BLEND
0.300 kg (15 kpl à 0.020 kg)
11.493 kg (15 kpl à 0.766 kg)

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita 20 asteiseen veteen maitojauhe, piimä, hiiva ja jauhot. Vaivaa taikinaa 10 min.
  2. Anna esitaikinan käydä 1 tunti huoneenlämpötilassa ja sen jälkeen yli yön kylmiössä.
  3. Laita vehnäjyvät turpoamaan kuumaan veteen. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita esitaikinan joukkoon taikinan muut aineet ja vaivaa taikinaksi.
  5. Anna taikina levätä 20 minuuttia.
  6. Paloittele taikina 600 g leiviksi. Muotoile pitkänmallisiksi leiviksi ja pyörittele rouheissa.
  7. Nostata. Jauhota pinta. Viiltele.
  8. Paista 240 °C :ssa uunissa, alenevassa lämmössä. Paiston alussa höyrytys.
kpl
g
8.3 kg
222 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
222 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›