Punssileivos

Punssileivos

Teollisuus
352 kcal / 100g
Lehtevä voitaikina, punssilla maustettu kreemi ja kiiltävä sokeripomada tekevät elegantin leivoksen, jonka maku säilyy pitkään suussa ja muistoissa.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Perustaikina
0,700 kg vettä
0,015 kg suolaa
1,000 kg vehnäjauhoja
1,000 kg Valio Eila® kaulintavoita kaulintaan
2,715 kg 54 kpl á 0,050 kg
Täyte
0,810 kg Valio luumumarmeladia
0,400 kg vettä
0,135 kg Valio vaniljakreemijauhetta
1,345 kg 54 kpl á 0,025 kg
Voikreemi
0,500 kg Valio voita
0,120 kg sokeria
0,180 kg vettä
0,030 kg punssia
0,830 kg 54 kpl á 0,015 kg
Pinnalle
0,820 kg pomadaa
0,820 kg 54 kpl á 0,015 kg
5,710 kg 54 kpl á 0,106 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Kauli taikina 5 mm:n vahvuiseksi.

  • Ota levystä halkaisijaltaan 8 cm:n paloja.

  • Pursota palojen keskelle luumumarmeladia ja sen ympärille vaniljakreemirengas. Anna palojen levätä ainakin tunti.

  • Paista palat 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  • Jäähdytä palat.

  • Valmista voikreemi: Keitä sokeri ja vesi. Jäähdytä. Vaahdota voi ja lisää siihen sokerivesi. Vaahdota ilmavaksi kreemiksi. Mausta kreemi punssilla. Kuorruta palat punssikreemillä ja pomadoi pinta.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!