Punssileivos

Punssileivos
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Punssileivos

Punssileivos

Lehtevä voitaikina, punssilla maustettu kreemi ja kiiltävä sokeripomada tekevät elegantin leivoksen, jonka maku säilyy pitkään suussa ja muistoissa.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset54 kpl

Perustaikina

0.700 kg
vettä
0.015 kg
suolaa
1.000 kg
vehnäjauhoja
1.000 kg
2.715 kg (54 kpl à 0.050 kg)

Täyte

0.810 kg
0.400 kg
vettä
0.135 kg
1.345 kg (54 kpl à 0.025 kg)

Voikreemi

0.500 kg
0.120 kg
sokeria
0.180 kg
vettä
0.030 kg
punssia
0.830 kg (54 kpl à 0.015 kg)

Pinnalle

0.820 kg
pomadaa
0.820 kg (54 kpl à 0.015 kg)
5.710 kg (54 kpl à 0.106 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 8-10asteinen voi taikinaan 2x4.
  2. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Kauli taikina 5 mm:n vahvuiseksi.
  3. Ota levystä halkaisijaltaan 8 cm:n paloja.
  4. Pursota palojen keskelle luumumarmeladia ja sen ympärille vaniljakreemirengas. Anna palojen levätä ainakin tunti.
  5. Paista palat 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  6. Jäähdytä palat.
  7. Valmista voikreemi: Keitä sokeri ja vesi. Jäähdytä. Vaahdota voi ja lisää siihen sokerivesi. Vaahdota ilmavaksi kreemiksi. Mausta kreemi punssilla. Kuorruta palat punssikreemillä ja pomadoi pinta.
kpl
g
5.7 kg
354 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
354 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
354 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.