Rahka-kauraleipä

Rahka-kauraleipä
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Rahka-kauraleipä

Rahka-kauraleipä

Rahka tuo leipään haluttua happamuutta, mutta ennen kaikkea herkullisuutta ja mukavan rakenteen, joka pitää leivän myös pitkään tuoreen oloisena.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 kpl

taikina

1.600 kg
Lempeä kaurakonsentraatti ,Helsingin Mylly
2.800 kg
vettä
2.700 kg
vehnäjauhoja
0.240 kg
gluteeni
0.050 kg
hiivaa
1.000 kg
0.090 kg
suolaa
0.900 kg
vettä
9.380 kg (20 kpl à 0.469 kg)
9.380 kg (20 kpl à 0.469 kg)

Ohje

  1. Sekoita konsentraatti ja vesi. Anna turvota 15 min.
  2. Lisää jauhot, gluteeni, hiiva ja rahka. Vaivaa 5 min hitaalla ja 4 min nopealla teholla.
  3. Lisää suola ja pyöritä 6 min nopealla nopeudella. Tämän aikana lisää loppu vesi ohuena nauhana vähän kerrallaan taikinan joukkoon.
  4. Paloittele taikina kahteen öljyllä voideltuun muoviseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
  5. Anna levätä huoneen lämmössä noin 2 tuntia.
  6. Kaada hyvin levännyt taikina jauhotetulle pöydälle.
  7. Paloittelle kaistaleiksi, jotka väännetään kierteelle ja muotoillaan spiraaliksi.
  8. Nostata 20-30 min huoneen lämmössä.
  9. Paista arina uunissa 230°:ssa n. 30 min. Alussa runsas höyrytys.
  10. Loppu paistossa 10 min, höyrypelti auki.
kpl
g
9.0 kg
185 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
185 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
185 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.