Siirry sisältöön
Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Ainekset

Taikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,100 kg
  • 0,025 kg suolaa
  • 0,400 kg sokeria
  • 0,200 kg hiivaa
  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,015 kg kardemummaa
  • 0,500 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2,700 kg vehnäjauhoja

Rahkatäyte


Ohje

  1. Sekoita pullataikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
  2. Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota matosta Ø 22 cm:n pohjia. Voitele pohjan reunat kananmunalla. Tee pullataikinasta säikeita ja letitä kolmella. Tee leteistä reunat pohjiin.
  3. Nostata pohjat
  4. Valmista rakatäyte: Sekoita rahkan joukkoon täytteen muut aineet
  5. Voitele nousseiden pohjien reunat ja levitä rahkatäyte pohjien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista piirakat 200 asteisessa uunissa noin 17 min

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1857 kcal
Proteiini 59,3 g
Hiilihydraatti 266,4 g
Rasva 57,7 g
Tyydyttynyt rasva 32 g
Ravintokuitu 9,1 g
Suola 3,5 g
Kalsium 159 mg
D-vitamiini 0,8 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 251 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 36 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search