Rahkarättänä

Rahkarättänä
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Rahkarättänä

Rahkarättänä

Ainekset100 annosta

1.300 kg
2.700 kg
1.000 kg
0.130 kg
sokeria
0.025 kg
vaniljasokeria

Ruismuru

0.400 kg
0.200 kg
sokeria
0.360 kg
ruisjauhoja
0.006 kg
kardemummaa

Annoksen pohjalle

2.000 kg

Ohje

  1. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekoittaen rahka, mustikkakeitto ja mausteet.
  2. Valmista ruismuru. Sulata voi ja sekoita siihen kuivat aineet sekä mausteet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle GN-pellille. Kypsennä 175 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä ja murenna ruispohja pieniksi esim. veitsellä.
  3. Kokoa annokset kerroksittain seuraavasti: mustikkakeittoa pohjalle (n. 20 g / annos) mustikkarahkaa (n. 50 g / annos) ruismurua pinnalle (n. 10 g / annos)
kpl
g
8.0 kg
131 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
131 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.