Raitajuurikeitto

Raitajuurikeitto
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Raitajuurikeitto

Raitajuurikeitto

Puolalainen barszcz-keitto kananmunineen valmistetaan yleensä punajuurista, mutta kokeile siihen nyt muita maan antimia: raita-, kelta- tai valkojuurta.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset10 annosta

1.000 kg
kiinteitä perunoita , esim. Nicola
0.750 kg
valkojuurta, raitajuurta ja keltajuurta
0.015 kg
valkosipulia
0.000 kg
öljyä , kuullottamiseen
2.000 kg
kasvislientä , tai kanalientä
0.200 kg
0.100 kg
sitruunamehua
0.007 kg
suolaa
0.002 kg
mustapippuria myllystä

Lisäksi

0.534 kg
keitettyjä kananmunia
0.050 kg
tuoretta tilliä ja punajuurenversoja

Ohje

  1. Kuori ja leikkaa perunat sekä kelta-, valko- ja raitajuuret kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna tilli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja paahda siinä perunakuutiota muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetken ajan.
  3. Lisää kasvis- tai kanaliemi ja kuutioidut juuret. Anna kiehua pienesti poreillen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja juuret ovat pehmenneet.
  4. Lisää kerma ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä ja punajuurenversoilla. Tarjoile kovaksi keitettyjen munien kanssa.
kpl
g
4.7 kg
50 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
50 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
50 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.