Ranskalainen voipulla

Valio Food Solutions

Ranskalainen voipulla

Tämä ranskalainen klassikko leivonnainen on muokattu helpompaan sarjatuotannossa soveltuvaan malliin. Valmis kaulittu taikina voidellaan voisulalla ja ripotellaan reilukerros sokeria pintaan. Leikataan paloiksi ja muotoillaan. Pinnassa oleva sokeri sulaa voin kanssa uunissa ja saa herkullisen rapean karamellisoituneen pinnan.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset95 kpl

Croissanttaikina

1.000 kg
vettä
0.075 kg
0.030 kg
suolaa
0.050 kg
sokeria
0.100 kg
hiivaa
0.200 kg
kananmunia
0.100 kg
1.900 kg
vehnäjauhoja
1.400 kg
4.855 kg (95 kpl à 0.051 kg)

Pintaan

0.200 kg
0.800 kg
sokeria
1.000 kg (95 kpl à 0.011 kg)
5.855 kg (95 kpl à 0.062 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4
  2. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3.
  3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
  4. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi, voitele pinta voilla ja ripottele sokeria pinnalle.
  5. Leikkaa 10 x 10 cm paloiksi. Taittele kulmat keskelle. Kastele vielä pinta ja pohja sokerissa.
  6. Paista 210 asteisessa uunissa kullankeltaisiksi.
  7. Asettele pellille. Nostata.
kpl
g
5.9 kg
403 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
403 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
403 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.