Rapeaa alaskanseitä ja karpaloketsuppia

Rapeaa alaskanseitä ja karpaloketsuppia

FoodService
84 kcal / 100g
Piimässä liottaminen pyöristää seitifileen makua huomattavasti. Samalla se toimii mausteisen maissijauhon sitojana, jotta lopputulos olisi mahdollisimman rapea. Kirpeän makea karpaloketsuppi tuo tuulahduksen Alaskasta.
Tehnyt
Tuomas, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

3,000 kg Food Service alaskanseiti selkäfilepaloja
2,000 kg Valio Eila® rasvatonta piimää
0,400 kg maissijauhoja
0,006 kg valkosipulijauhetta
0,020 kg sipulijauhetta
0,030 kg ancho chilimaustetta
0,015 kg paprikajauhetta
0,006 kg cayennepippuria
0,020 kg suolaa
  syväpaistoöljyä friteeraamiseen
Karpaloketsuppi
0,500 kg pakastekarpaloita
0,250 kg vettä
0,100 kg sokeria
0,100 kg omenaviinietikkaa
  sormisuolaa
  kanelitanko
  mustapippuria myllystä
0,020 kg hienonnettua tilliä
Lisäksi
4,000 kg Valio paahdettuja perunalohkoja
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Liota kalafileitä yön yli piimässä.

  • Sekoita kuiva-aineet sekaisin. Nosta kalafileet piimästä, upota kuiva-aineisiin ja uppopaista rapeiksi 180 °C öljyssä, n. 2 min.

Karpaloketsuppi
  • Lisää kaikki aineet kattilaan lukuunottamatta tilliä.

  • Keitä miedolla lämmöllä seosta kasaan tunnin ajan.

  • Ota kanelitanko pois ja soseuta.

  • Siivilöi ja lisää joukkoon tilli.

  • Paista perunalohkot rapeiksi ja tarjoile rapeat kalafileet karpaloketsupin ja paahdettujen perunalohkojen kera.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!