Rapeaa alaskanseitä ja karpaloketsuppia

Rapeaa alaskanseitä ja karpaloketsuppia
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Rapeaa alaskanseitä ja karpaloketsuppia

Rapeaa alaskanseitä ja karpaloketsuppia

Piimässä liottaminen pyöristää seitifileen makua huomattavasti. Samalla se toimii mausteisen maissijauhon sitojana, jotta lopputulos olisi mahdollisimman rapea. Kirpeän makea karpaloketsuppi tuo tuulahduksen Alaskasta.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

3.000 kg
seiti selkäfileetä, pakaste
2.000 kg
0.400 kg
maissijauhoja
0.006 kg
valkosipulijauhetta
0.020 kg
sipulijauhetta
0.030 kg
ancho chilimaustetta
0.015 kg
paprikajauhetta
0.006 kg
cayennepippuria
0.020 kg
suolaa
0.000 kg
syväpaistoöljyä friteeraamiseen

Karpaloketsuppi

0.500 kg
pakastekarpaloita
0.250 kg
vettä
0.100 kg
sokeria
0.100 kg
omenaviinietikkaa
0.000 kg
sormisuolaa
0.000 kg
kanelitanko
0.000 kg
mustapippuria myllystä
0.020 kg
hienonnettua tilliä

Lisäksi

4.000 kg
pakastettuja lohkoperunoita

Ohje

  1. Liota kalafileitä yön yli piimässä.
  2. Sekoita kuiva-aineet sekaisin. Nosta kalafileet piimästä, upota kuiva-aineisiin ja uppopaista rapeiksi 180 °C öljyssä, n. 2 min.
  3. Karpaloketsuppi

  4. Lisää kaikki aineet kattilaan lukuunottamatta tilliä.
  5. Keitä miedolla lämmöllä seosta kasaan tunnin ajan.
  6. Ota kanelitanko pois ja soseuta.
  7. Siivilöi ja lisää joukkoon tilli.
  8. Paista lohkoperunat rapeiksi ja tarjoile rapeat kalafileet karpaloketsupin ja paahdettujen perunalohkojen kanssa.
kpl
g
8.0 kg
108 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
108 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.