Siirry sisältöön
Riisivanukas
Reseptiyhteistyö

Riisivanukas

Perinteisestä riisipuurosta valmistetaan kaunis ja maukas jälkiruoka, jonka kruunaa rapea sokeripinta. Tämä herkku on loistava lopetus joulumenulle. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Tommi Tuominen.

Riisivanukas

Ainekset

Vaihe 1

  • 0,500 kg vettä
  • 0,500 kg
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0,200 kg puuroriisiä
  • 0,006 kg suolaa
  • 0,004 kg kanelitanko
  • 0,100 kg sokeria

Vaihe 2

  • 0,006 kg liivatetta
  • 0,250 kg
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0,040 kg sokeria
  • 0 kg vaniljatanko
  • 0,080 kg keltuaista
  • 0,025 kg maissitärkkelystä
  • 0,005 kg appelsiinin kuorta, raastettuna

Vaihe 3

  • 0,075 kg valkuaista
  • 0,105 kg sokeria

Ohje

Vaihe 1

  1. Keitä ensin riisipuuro normaalisti, niin että kanelitanko on alusta asti mukana. Jäähdytä.

Vaihe 2

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  2. Kiehauta maito, sokeri ja vaniljatanko. Sekoita kulhossa keltuaiset, maizena ja appelsiinin kuori raastettuna.
  3. Kaada kiehuva maito hyvin sekoittaen keltuaisseoksen päälle. Laita seos takaisin kattilaan ja kypsennä sekoittaen kunnes kiehahtaa. Lisää valutettu liivate ja jäähdytä.

Vaihe 3

  1. Laita valkuaiset vesihauteeseen ja ala vispaamaan vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vispaten valkuaisia vaahdoksi. Jatka vaahdottamista vesihauteessa noin 10 minuuttia tai kunnes marengin lämpötila on 60 astetta. Vispaa marenki vielä kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita marenki appelsiinikreemiin ja nostele sitten seos puuron joukkoon. Laita vanukas tarjoiluastioihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään 2 tuntia. Ennen tarjoilua voit halutessasi paahtaa sokeria vanukkaan pintaan kuten bruleessa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 128 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 22,9 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,4 g
Kalsium 55,2 mg
D-vitamiini 0,6 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 38,1 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • vaniljatanko
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search