Riisivanukas

Riisivanukas
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Riisivanukas

Riisivanukas

Perinteisestä riisipuurosta valmistetaan kaunis ja maukas jälkiruoka, jonka kruunaa rapea sokeripinta. Tämä herkku on loistava lopetus joulumenulle. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Tommi Tuominen.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset20 annosta

Vaihe 1

0.500 kg
vettä
0.500 kg
0.200 kg
puuroriisiä
0.006 kg
suolaa
0.004 kg
kanelitanko (1 kpl)
0.100 kg
sokeria

Vaihe 2

0.006 kg
liivatetta
0.250 kg
0.040 kg
sokeria
0.000 kg
vaniljatanko (1/2 tanko halkaistuna)
0.080 kg
keltuaista
0.025 kg
maissitärkkelystä
0.005 kg
appelsiinin kuorta , raastettuna

Vaihe 3

0.075 kg
valkuaista
0.105 kg
sokeria

Ohje

  1. Vaihe 1

  2. Keitä ensin riisipuuro normaalisti, niin että kanelitanko on alusta asti mukana. Jäähdytä.
  3. Vaihe 2

  4. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  5. Kiehauta maito, sokeri ja vaniljatanko. Sekoita kulhossa keltuaiset, maizena ja appelsiinin kuori raastettuna.
  6. Kaada kiehuva maito hyvin sekoittaen keltuaisseoksen päälle. Laita seos takaisin kattilaan ja kypsennä sekoittaen kunnes kiehahtaa. Lisää valutettu liivate ja jäähdytä.
  7. Vaihe 3

  8. Laita valkuaiset vesihauteeseen ja ala vispaamaan vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vispaten valkuaisia vaahdoksi. Jatka vaahdottamista vesihauteessa noin 10 minuuttia tai kunnes marengin lämpötila on 60 astetta. Vispaa marenki vielä kädenlämpöiseksi.
  9. Sekoita marenki appelsiinikreemiin ja nostele sitten seos puuron joukkoon. Laita vanukas tarjoiluastioihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään 2 tuntia. Ennen tarjoilua voit halutessasi paahtaa sokeria vanukkaan pintaan kuten bruleessa.
kpl
g
1.2 kg
136 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
136 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
136 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.