Rouhecroissant

Rouhecroissant
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Rouhecroissant

Rouhecroissant

Runsaasti siemeniä ja rouheita sisältävä kroissant, jossa valmistus hieman eritavalla. Rouheet lisätään taikinaan vasta ylöslyönti vaiheessa. Näin lehtevyys säilyy taikinassa paremmin.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset75 kpl

Esitaikina

0.500 kg
vettä
0.050 kg
hiivaa
0.500 kg
vehnäjauhoja
1.050 kg (75 kpl à 0.014 kg)

Taikina

1.050 kg
esitaikinaa
0.500 kg
vettä
0.100 kg
0.045 kg
suolaa
0.050 kg
sokeria
0.100 kg
hiivaa
0.200 kg
kananmunia
0.100 kg
1.400 kg
vehnäjauhoja
0.050 kg
SUPERMALT MIX
1.500 kg
5.095 kg (75 kpl à 0.068 kg)

Pinnalle

0.680 kg
SEASONS BLEND
0.680 kg (75 kpl à 0.009 kg)
6.825 kg (75 kpl à 0.091 kg)

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita kylmään veteen hiiva ja jauhot. Anna taikinan käydä kylmiössä yli yön.
  2. Sekoita esitaikinan joukkoon taikinan muut aineet.
  3. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4. Anna taikinan levätä kylmiössä noin puoli tuntia. Kauli taikina 1x3 ja anna levätä kylmiössä 2 tuntia.
  4. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto croissant-leikkurilla kolmioiksi. Voitele palat vedellä ja kasta siemenmixiin. Rullaa kolmiot croissanteiksi ja pyöräytä vielä siemen mixissä.
  5. Nostata croissantit max 33 asteessa.
  6. Paista croissantit 220 asteisessa uunissa noin 20 min. Paiston alussa höyrytys.
kpl
g
6.2 kg
471 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
471 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
37 g
Tyydyttynyt rasva
18 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
471 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
37 g
Tyydyttynyt rasva
18 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.