Ruiscroissant

Ruiscroissant
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Ruiscroissant

Ruiscroissant

Ruiscroissanteissa ruista on jauhoina, maltaana ja hiutaleina. Kaksivärisyys ja rukiinen suutuntuma syntyvät siitä, että taikinan pintaan on kaulittu karjalanpiirakan kuoritaikinaa.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset60 kpl

Croissanttaikina

0.900 kg
vettä
0.100 kg
SUPERMALT MIX
0.040 kg
suolaa
0.150 kg
tummaa siirappia
0.100 kg
hiivaa
0.200 kg
kananmunia
0.100 kg
0.200 kg
ruisjauhoja
1.900 kg
vehnäjauhoja
3.690 kg (60 kpl à 0.062 kg)

Kaulintaan

1.400 kg
1.400 kg (60 kpl à 0.023 kg)

Ruiskuori

0.330 kg
vettä
0.011 kg
suolaa
0.390 kg
ruisjauhoja
0.130 kg
vehnäjauhoja
0.020 kg
SUPERMALT MIX
0.881 kg (60 kpl à 0.015 kg)

Pinnalle

0.200 kg
ruishiutaleita
0.200 kg (60 kpl à 0.003 kg)
6.171 kg (60 kpl à 0.103 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Vaivaa taikinaan hyvä sitko.
  2. Laita peitettynä kylmään lepäämään yön yli.
  3. Kauli 8 -10 asteinen voi taikinaan 2 x 3.
  4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia.
  5. Kauli taikina 1x3.
  6. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
  7. Sekoita ruiskuori ainekset sekaisin.
  8. Ennen aukikaulausta laita ruiskuori taikina ohueksi kaulittuna croissant taikinan päälle.
  9. Kauli taikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi ja leikkaa 20 x 12 cm kolmioiksi.
  10. Voitele pinta vedellä ja ripottele ruishiutaleet pinnalle.
  11. Rullaa croissantin muotoon.
  12. Nostata croissantit.
  13. Paista aluksi 230 asteessa niin, että puhallus ei päällä (6 min). Paiston alussa höyrytys. Anna lämpötilan pudota 190 asteeseen ja höyryluukku lopussa auki. Paistoaika yht. n. 20 minuuttia.
kpl
g
4.8 kg
362 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
362 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
362 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.