Rukiinen Panna Cotta

Rukiinen Panna Cotta
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Rukiinen Panna Cotta

Rukiinen Panna Cotta

Paahdettu ruis, täyteläinen kerma ja raikkaan hapan jogurtti ovat täydellinen yhdistelmä tässä kotimaisuutta huokuvassa panna cottassa.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

0.200 kg
ruishiutaleita
0.600 kg
0.500 kg
0.017 kg
liivatelehtiä
0.300 kg
sokeria
1.500 kg

Ruis-puolukkacrumble

0.200 kg
ruishiutaleita
0.200 kg
0.140 kg
tummaa sokeria, esim. intiaani- tai kookossokeria
0.300 kg

Ohje

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan.
  2. Paahda ruishiutaleita kattilan pohjalla n. 5 min. koko ajan sekoittaen. Ota pois liedeltä, lisää sekaan kylmä kuohukerma ja maito. Anna maustua n. 15 min. (HUOM! Älä keitä, tai muuten seos alkaa puuroutua.)
  3. Siivilöi ruishiutaleet pois maustetusta kerma-maitoseoksesta, lisää sokeri ja kuumenna. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita hyvin kerma-maitoseoksen joukkoon. Jäähdytä hetki huoneenlämmössä.
  4. Lisää seokseen jogurtti ja sekoita hyvin. Kaada 1/2 GN-vuokaan ja hyydytä kylmiössä 3-4 h, tai yön yli.
  5. Ruis-puolukkacrumble

  6. Levitä ruishiutaleet matalaan 1/2 GN-uunipeltiin, pirskottele Oivariini rasva, sokeri ja jäiset puolukat hiutaleiden päälle ja paista 185 °C uunissa n. 10 min. Tarjoile panna cottan kanssa.
kpl
g
3.0 kg
193 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
193 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
193 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.