Rukiinen Panna Cotta

Rukiinen Panna Cotta

FoodService
Ammattikeittiö - Laktoositon
190 kcal / 100g
Paahdettu ruis, täyteläinen kerma ja raikkaan hapan jogurtti ovat täydellinen yhdistelmä tässä kotimaisuutta huokuvassa panna cottassa.
Tehnyt
Tuomas, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

0,200 kg ruishiutaleita
0,600 kg Valio kuohukermaa laktoositon
0,500 kg Valio Eila® maitojuomaa
0,017 kg liivatelehtiä
0,300 kg sokeria
1,500 kg Valio suurtalous maustamaton jogurtti 1kg laktoositon
Ruis-puolukkacrumble
0,200 kg ruishiutaleita
0,200 kg Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
0,140 kg tummaa sokeria, esim. intiaani- tai ruokokidesokeria
0,300 kg Valio puolukoita
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan.

  • Paahda ruishiutaleita kattilan pohjalla n. 5 min. koko ajan sekoittaen. Ota pois liedeltä, lisää sekaan kylmä kuohukerma ja maito. Anna maustua n. 15 min. (HUOM! Älä keitä, tai muuten seos alkaa puuroutua.)

  • Siivilöi ruishiutaleet pois maustetusta kerma-maitoseoksesta, lisää sokeri ja kuumenna. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita hyvin kerma-maitoseoksen joukkoon. Jäähdytä hetki huoneenlämmössä.

  • Lisää seokseen jogurtti ja sekoita hyvin. Kaada 1/2 GN-vuokaan ja hyydytä kylmiössä 3-4 h, tai yön yli.

Ruis-puolukkacrumble
  • Levitä ruishiutaleet matalaan 1/2 GN-uunipeltiin, pirskottele Oivariini rasva, sokeri ja jäiset puolukat hiutaleiden päälle ja paista 185 °C uunissa n. 10 min. Tarjoile panna cottan kanssa.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!