Runebergin leivos

Runebergin leivos

Teollisuus
338 kcal / 100g
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Pohja
0,800 kg Valio Eila® voita
0,800 kg sokeria
0,400 kg kananmunia
0,800 kg Valio Eila® vispikermaa
0,008 kg kardemummaa
0,500 kg mantelirouhetta
0,440 kg korppujauhoja
0,520 kg vehnäjauhoja
0,016 kg ruokasoodaa
4,284 kg 114 kpl á 0,038 kg
Kostutukseen
0,500 kg vettä
0,100 kg sokeria
0,150 kg tummaa rommia
0,750 kg 114 kpl á 0,007 kg
Vadelmasydän
0,500 kg Valio Leipomo vadelmahilloa
0,013 kg liivatelehtiä
0,180 kg vettä
0,693 kg 114 kpl á 0,006 kg
Mousse
5,000 kg Valio Eila® vispikermaa
1,750 kg Valio vaniljakreemitäytettä
0,100 kg liivatelehtiä
0,200 kg tummaa rommia
7,050 kg 114 kpl á 0,062 kg
Kuorrutus
0,500 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
0,001 kg punaista elintarvikeväriä
0,501 kg 114 kpl á 0,004 kg
Koristeluun
0,300 kg valkosuklaata
0,200 kg suklaahelmiä
0,500 kg 114 kpl á 0,004 kg
13,778 kg 114 kpl á 0,121 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Pohja
  • Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kerma. Sekoita kuivat aineet yhteen ja sekoita massan joukkoon varovasti.

  • Annostele massa runebergintorttuvuokiin . Paista pohjat 180° :ssa uunissa n. 16 min.

  • Kiehauta vesi ja sokeri. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon rommi.

  • Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta pohjat.

  • Laita runebergintorttuvuokiin leivosmuovi ja laita pohjalle kostutettu pohja.

Vadelmasydän
  • Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Yhdistä seos hillon ja lopun veden joukkoon.

  • Annostele pieniin puolipyöreisiin muotteihin. Pakasta.

Mousse
  • Sulata liotetut liivatelehdet pineneen määrään lämmitettyä vaniljakreemitäytettä. Lisää rommi.

  • Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä vanijakreemi-rommi-liivate seokseen.

Täyttäminen
  • Täytä rubergintorttuvuoat täyteen moussea ja paina jäinen vadelmasydän keskelle.

  • Tasoita pinta. Pakasta.

  • Pursota loppu mousse paperin päälle ruusukkeiksi. Pakasta.

Viimeistely
  • Irroita leivokset renkaista ja poista leivosmuovi.

  • Kuorruta jäiset ruusukkeet punaiseksi värjätyllä lämmitetyllä hyytelöllä. Nosta leivoksen päälle.

  • Koristele valkosuklaa koristeilla ja rapeilla vohvelihelmillä.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!