Runebergin leivos

Runebergin leivos
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Runebergin leivos

Runebergin leivos

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset114 kpl

Pohja

0.800 kg
0.800 kg
sokeria
0.400 kg
kananmunia
0.800 kg
0.008 kg
kardemummaa
0.500 kg
mantelirouhetta
0.440 kg
korppujauhoja
0.520 kg
vehnäjauhoja
0.016 kg
ruokasoodaa
4.284 kg (114 kpl à 0.038 kg)

Kostutukseen

0.500 kg
vettä
0.100 kg
sokeria
0.150 kg
tummaa rommia
0.750 kg (114 kpl à 0.007 kg)

Vadelmasydän

0.500 kg
0.013 kg
liivatelehtiä
0.180 kg
vettä
0.693 kg (114 kpl à 0.006 kg)

Mousse

5.000 kg
1.750 kg
0.100 kg
liivatelehtiä
0.200 kg
tummaa rommia
7.050 kg (114 kpl à 0.062 kg)

Kuorrutus

0.500 kg
0.001 kg
punaista elintarvikeväriä
0.501 kg (114 kpl à 0.004 kg)

Koristeluun

0.300 kg
valkosuklaata
0.200 kg
suklaahelmiä
0.500 kg (114 kpl à 0.004 kg)
13.778 kg (114 kpl à 0.121 kg)

Ohje

  1. Pohja

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kerma. Sekoita kuivat aineet yhteen ja sekoita massan joukkoon varovasti.
  3. Annostele massa runebergintorttuvuokiin . Paista pohjat 180° :ssa uunissa n. 16 min.
  4. Kiehauta vesi ja sokeri. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon rommi.
  5. Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta pohjat.
  6. Laita runebergintorttuvuokiin leivosmuovi ja laita pohjalle kostutettu pohja.
  7. Vadelmasydän

  8. Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Yhdistä seos hillon ja lopun veden joukkoon.
  9. Annostele pieniin puolipyöreisiin muotteihin. Pakasta.
  10. Mousse

  11. Sulata liotetut liivatelehdet pineneen määrään lämmitettyä vaniljakreemitäytettä. Lisää rommi.
  12. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä vanijakreemi-rommi-liivate seokseen.
  13. Täyttäminen

  14. Täytä rubergintorttuvuoat täyteen moussea ja paina jäinen vadelmasydän keskelle.
  15. Tasoita pinta. Pakasta.
  16. Pursota loppu mousse paperin päälle ruusukkeiksi. Pakasta.
  17. Viimeistely

  18. Irroita leivokset renkaista ja poista leivosmuovi.
  19. Kuorruta jäiset ruusukkeet punaiseksi värjätyllä lämmitetyllä hyytelöllä. Nosta leivoksen päälle.
  20. Koristele valkosuklaa koristeilla ja rapeilla vohvelihelmillä.
kpl
g
13.7 kg
338 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
338 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
338 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.