Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Ainekset30 viipaletta

1.000 kg
0.250 kg
kaljamaltaita
0.020 kg
suolaa
0.075 kg
hiivaa
0.420 kg
siirappia
0.060 kg
vehnäleseitä
0.180 kg
ruisjauhoja
0.700 kg
vehnäjauhoja

Tarjoiluun

0.000 kg
0.000 kg

Ohje

  1. Kuumenna piimä ja maltaat kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon suola ja hiivaa sekä muut aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Nostata taikinaa voidellussa GN 2/4-65 -astiassa lämpimässä paikassa kaksi tuntia.
  3. Paista kohonnut leipä kiertoilmauunissa 170 asteessa n. 2 tuntia. Laske lämpötilaa, jos pinta saa liikaa väriä. Voitele leipä paiston loppuvaiheessa siirappivedellä (1 osa siirappia 2 osaa vettä).
  4. Tarjoa leipä voin ja juuston kanssa.
kpl
g
2.4 kg
211 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
211 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,8 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
211 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.