Savariini

Savariini
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Savariini

Valistusajan ranskalaisen gastronomin Brillat-Savarinin mukaan nimetty savariinikakku on silkkaa taikaa. Rikas ja runsas taikina tekeytyy kylmässä kahdesta neljään päivään. Paistettu kakku uitetaan kosteaksi rommi-sokeri-siirapissa.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset6 kpl

Taikina

0.600 kg
0.020 kg
suolaa
1.000 kg
vehnäjauhoja
0.700 kg
kananmunia
0.200 kg
0.150 kg
vettä
0.040 kg
hiivaa
2.710 kg (6 kpl à 0.452 kg)

Kostutussiirappi

0.500 kg
sokeria
2.000 kg
vettä
0.200 kg
tummaa rommia
0.200 kg
2.900 kg (6 kpl à 0.483 kg)

Täyte

0.038 kg
sokeria
1.500 kg
1.538 kg (6 kpl à 0.256 kg)

Koristeluun

0.450 kg
0.760 kg
tuoreita marjoja
1.210 kg (6 kpl à 0.202 kg)
8.358 kg (6 kpl à 1.393 kg)

Ohje

  1. Pohja

  2. Sekoita voi, suola ja jauhot.
  3. Sekoita kananmunat, appelsiinikuorihillo, vesi ja hiiva. Lisää voi-jauho seokseen.
  4. Vaivaa taikinaksi.
  5. Valmista taikina pari päivää aikaisemmin ja säilytä peitettynä kylmässä.
  6. Pursota taikina rasvattuihin kakkuvuokiin.
  7. Nostata.
  8. Paista 200 °C:ssa kauniin kullankeltaisiksi.
  9. Jäähdytä.
  10. Kostutus

  11. Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Mausta rommilla ja appelsiinikuorihillolla.
  12. Kostutasavariinit kuumassa sokeriliemessä upottamalle ne kokonaan siirappiin noin minuutiksi. Jäähdytä hyvin.
  13. Täyte

  14. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi.
  15. Viimeistely

  16. Hyytelöi Savariini kirkaskuumahyytelöllä
  17. Pursota kermavaahto tähtityllalla keskelle.
  18. Koristele tuoreilla marjoilla.
kpl
g
7.2 kg
231 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
231 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.