Savustettua kassleria ja kotimaan antimia

Savustettua kassleria ja kotimaan antimia
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Savustettua kassleria ja kotimaan antimia

Savustettua kassleria ja kotimaan antimia

Savuista ja mureaa kassleria, silkkisen pehmeää palsternakkaa, happaman makeaa sipulia, voissa paistettuja sieniä ja makeaa puolukkaa. Kotimaista ruokakulttuuria parhaimmillaan.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset10 annosta

Savustettu kassler

2.400 kg
pintasavustettua kassleria
0.500 kg
keittojuureksia, pakaste
0.255 kg
pakastesipulikuutioita
0.050 kg
valkosipulin kynttä
0.000 kg
vettä
0.005 kg
kokonaisia mustapippureita
0.002 kg
laakerinlehtiä
0.000 kg

Palsternakkapyre

0.900 kg
palsternakkaa
1.000 kg
0.250 kg

Pikkelöity hopeasipuli

0.500 kg
hopeasipulia
0.300 kg
vettä
0.200 kg
sokeria
0.100 kg
väkiviinaetikkaa
0.002 kg
fenkolinsiemeniä
0.002 kg
kuivattua tilliä
0.001 kg
kokonaista valkopippuria
0.001 kg
laakerinlehteä

Paistetut kasvikset

0.750 kg
punajuurta
0.070 kg
kuivattuja mustatorvisieniä
0.100 kg

Puolukka-punajuurigeeli

0.200 kg
0.200 kg
Valio punajuurisuikaleita
0.500 kg
vettä
0.300 kg
hopeasipulien pikkelilientä
0.015 kg
agar agar -jauhetta

Tumma tillikastike

0.500 kg
kasslerin paistolientä
0.500 kg
sauce espagnolea
0.200 kg
hopeasipulien pikkelilientä
0.050 kg
tuoretta tilliä

Maustamiseen

0.000 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Savustettu kassler

  2. Ruskista liha Oivariini rasvassa. Nosta liha pois pannulta ja ruskista samassa rasvassa juurekset ja sipulit.
  3. Laita liha ja paistetut kasvikset syvään 1/2 GN-vuokaan ja peitä liha kiehuvalla vedellä. Mausta kokonaisilla mustapippureilla, laakerinlehdillä ja reilulla suolalla. Kelmuta koko vuoka huolellisesti.
  4. Kypsennä liha 85 °C höyryssä vähintään 12-16 tuntia.
  5. Jäähdytä liha jääkaappikylmäksi. Leikkaa liha noin 140-150 gramman kokoisiksi paloiksi ja paista voissa tai Oivariini rasvassa pannulla ruskeiksi.
  6. Palsternakkapyre

  7. Kuori ja paloittele palsternakka. Keitä kypsäksi täysmaidossa. Siivilöi.
  8. Soseuta palsternakka voin kanssa sileäksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla.
  9. Pikkelöity hopeasipuli

  10. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilassa. Siivilöi kiehuva neste kuorittujen ja puoliteltujen hopeasipulien päälle. Jäähdytä ja vakumoi.
  11. Anna maustua noin tunti. Siivilöi liemi talteen puolukka-punajuurigeeliä ja tummaa tillikastiketta varten.
  12. Paistetut kasvikset

  13. Liota kuivattuja mustatorvisieniä yön yli kylmässä vedessä. Siivilöi.
  14. Kanttaa punajuuri isoksi kuutioksi. Leikkaa kuutiosta haluamasi kokoista noppaa ja keitä vedessä kypsäksi. Siivilöi.
  15. Paista kolmasosa sienistä kuumalla pannulla kuiviksi. Lisää puolet voista ja paista rapeiksi. Asettele rapeat sienet käsipaperin päälle kuivumaan.
  16. Paista loput sienistä punajuurten ja pikkelöityjen hopeasipulien kanssa reilussa voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  17. Puolukka-punajuurigeeli

  18. Hauduta puolukoita ja punajuuria hetki veden ja pikkeliliemen kanssa. Lisää agar agar ja kiehauta.
  19. Siivilöi tiheän siivilän läpi. Jäähdytä, kunnes hyytynyt.
  20. Aja sileäksi tehosekoittimessa. Voit tarvittaessa ohentaa geeliä pikkeliliemellä. Vakumoi. Pullota.
  21. Tumma tillikastike

  22. Redusoi kasslerin paistoliemi niin, että jäljelle jää kolmasosa nesteestä.
  23. Mittaa 0,5 litraa redusoitua paistolientä, 0,5 litraa sauce espagnolea ja 0,2 litraa pikkelilientä kattilaan ja redusoi puoleen. Ota kattila pois liedeltä, lisää tuore tilli ja kelmuta. Anna maustua 30 minuuttia. Siivilöi ja mausta kastike tarvittaessa suolalla.
kpl
g
4.4 kg
140 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
140 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
140 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.