Siirry sisältöön
Savustettua kassleria ja kotimaan antimia
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Savustettua kassleria ja kotimaan antimia

Savuista ja mureaa kassleria, silkkisen pehmeää palsternakkaa, happaman makeaa sipulia, voissa paistettuja sieniä ja makeaa puolukkaa. Kotimaista ruokakulttuuria parhaimmillaan.

Savustettua kassleria ja kotimaan antimia

Ainekset

Savustettu kassler

  • 2,400 kg pintasavustettua kassleria
  • 0,500 kg keittojuureksia, pakaste
  • 0,300 kg pakastesipulikuutioita
  • 0,050 kg valkosipulin kynttä
  • 0 kg vettä
  • 0,005 kg kokonaisia mustapippureita
  • 0,002 kg laakerinlehtiä
  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Palsternakkapyre

  • 1,200 kg palsternakkaa
  • 1,000 kg
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0,250 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Pikkelöity hopeasipuli

  • 0,500 kg hopeasipulia
  • 0,300 kg vettä
  • 0,200 kg sokeria
  • 0,100 kg väkiviinaetikkaa
  • 0,002 kg fenkolinsiemeniä
  • 0,002 kg kuivattua tilliä
  • 0,001 kg kokonaista valkopippuria
  • 0,001 kg laakerinlehteä

Paistetut kasvikset

  • 1,000 kg punajuurta
  • 0,070 kg kuivattuja mustatorvisieniä
  • 0,100 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Puolukka-punajuurigeeli

  • 0,200 kg
  • 0,200 kg pakastepunajuurisuikaleita
  • 0,500 kg vettä
  • 0,300 kg hopeasipulien pikkelilientä
  • 0,015 kg agar agar -jauhetta

Tumma tillikastike

  • 0,500 kg kasslerin paistolientä
  • 0,500 kg sauce espagnolea
  • 0,200 kg hopeasipulien pikkelilientä
  • 0,050 kg tuoretta tilliä

Maustamiseen

  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Savustettu kassler

  1. Ruskista liha Oivariini rasvassa. Nosta liha pois pannulta ja ruskista samassa rasvassa juurekset ja sipulit.
  2. Laita liha ja paistetut kasvikset syvään 1/2 GN-vuokaan ja peitä liha kiehuvalla vedellä. Mausta kokonaisilla mustapippureilla, laakerinlehdillä ja reilulla suolalla. Kelmuta koko vuoka huolellisesti.
  3. Kypsennä liha 85 °C höyryssä vähintään 12-16 tuntia.
  4. Jäähdytä liha jääkaappikylmäksi. Leikkaa liha noin 140-150 gramman kokoisiksi paloiksi ja paista voissa tai Oivariini rasvassa pannulla ruskeiksi.

Palsternakkapyre

  1. Kuori ja paloittele palsternakka. Keitä kypsäksi täysmaidossa. Siivilöi.
  2. Soseuta palsternakka voin kanssa sileäksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla.

Pikkelöity hopeasipuli

  1. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilassa. Siivilöi kiehuva neste kuorittujen ja puoliteltujen hopeasipulien päälle. Jäähdytä ja vakumoi.
  2. Anna maustua noin tunti. Siivilöi liemi talteen puolukka-punajuurigeeliä ja tummaa tillikastiketta varten.

Paistetut kasvikset

  1. Liota kuivattuja mustatorvisieniä yön yli kylmässä vedessä. Siivilöi.
  2. Kanttaa punajuuri isoksi kuutioksi. Leikkaa kuutiosta haluamasi kokoista noppaa ja keitä vedessä kypsäksi. Siivilöi.
  3. Paista kolmasosa sienistä kuumalla pannulla kuiviksi. Lisää puolet voista ja paista rapeiksi. Asettele rapeat sienet käsipaperin päälle kuivumaan.
  4. Paista loput sienistä punajuurten ja pikkelöityjen hopeasipulien kanssa reilussa voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Puolukka-punajuurigeeli

  1. Hauduta puolukoita ja punajuuria hetki veden ja pikkeliliemen kanssa. Lisää agar agar ja kiehauta.
  2. Siivilöi tiheän siivilän läpi. Jäähdytä, kunnes hyytynyt.
  3. Aja sileäksi tehosekoittimessa. Voit tarvittaessa ohentaa geeliä pikkeliliemellä. Vakumoi. Pullota.

Tumma tillikastike

  1. Redusoi kasslerin paistoliemi niin, että jäljelle jää kolmasosa nesteestä.
  2. Mittaa 0,5 litraa redusoitua paistolientä, 0,5 litraa sauce espagnolea ja 0,2 litraa pikkelilientä kattilaan ja redusoi puoleen. Ota kattila pois liedeltä, lisää tuore tilli ja kelmuta. Anna maustua 30 minuuttia. Siivilöi ja mausta kastike tarvittaessa suolalla.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1145 kcal
Proteiini 52,4 g
Hiilihydraatti 61,4 g
Rasva 71,5 g
Tyydyttynyt rasva 34,4 g
Ravintokuitu 12,5 g
Suola 1,9 g
Kalsium 271,4 mg
D-vitamiini 2,7 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 263 kcal
Proteiini 12,1 g
Hiilihydraatti 14,1 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 7,9 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • vettä
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search