Semituore hernekeitto

Semituore hernekeitto
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Semituore hernekeitto

Semituore hernekeitto

Valmiiseen hernekeittoon lisätyt pakasteherneet nostavat perinnekeiton aivan uudelle tasolle. Tarjoile hernekeitto jogurttikastikkeen kanssa, jossa yhdistyvät klassinen sinappilisuke ja makea kurkkusalaatti. Resepti on kehitetty osaksi kouluruoan 70-vuotisjuhlaa vuonna 2018

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

Hernekeitto

1.000 kg
kuivattuja herneitä
0.400 kg
minivihanneskuutioita brunoisea
0.255 kg
pakastesipulikuutioita
0.050 kg
valkosipulikuutioita, pakaste
0.300 kg
pekonia
4.000 kg
vettä
1.000 kg
pakasteherneitä
0.050 kg
suolaa

Jogurttikastike

0.700 kg
0.150 kg
sinappia
0.250 kg
kurkkusalaattia

Ohje

  1. Hernekeitto

  2. Liota kuivattuja herneitä yön yli kylmässä vedessä.
  3. Freesaa vihanneskuutiot ja sipulit kuutioidun pekonin kanssa. Lisää liotetut ja siivilöidyt herneet ja vesi. Keitä noin 2 tuntia, tai kunnes herne on kypsynyt.
  4. Lisää lopuksi pakasteherneet ja kiehauta. Mausta suolalla.
  5. Jogurttikastike

  6. Sekoita raaka-aineet sekaisin. Tarjoa hernekeiton kanssa.
kpl
g
8.0 kg
68 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
68 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.