Shamppanja korkki

Shamppanja korkki
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Shamppanja korkki

Shamppanja korkki

Vappujuhlien ehdoton suosikki. Vaikka nimi viittaakin shamppanjaan niin ainoastaan muoto on kyseisen pullon korkista. Kostukkeena leivoksessa on Valion appelsiinikuorihillolla ja rommilla maustettu siirappi. Tuote on perinteisestä leivoksesta tehty tälläkertaa petit fours kokoisena.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset130 kpl

Taikina

0.600 kg
0.020 kg
suolaa
1.000 kg
vehnäjauhoja
0.700 kg
kananmunia
0.200 kg
0.150 kg
vettä
0.040 kg
hiivaa
2.710 kg (130 kpl à 0.021 kg)

Kostutussiirappi

0.500 kg
sokeria
2.000 kg
vettä
0.200 kg
tummaa rommia
0.200 kg
2.900 kg (130 kpl à 0.022 kg)
0.000 kg (130 kpl à 0.000 kg)
5.610 kg (130 kpl à 0.043 kg)

Ohje

  1. Taikina

  2. Sekoita voi, suola ja jauhot.
  3. Sekoita kananmunat, appelsiinikuorihillo, vesi ja hiiva. Lisää voi-jauho seokseen.
  4. Vaivaa taikinaksi.
  5. Valmista taikina pari päivää aikaisemmin ja säilytä peitettynä kylmässä.
  6. Pursota taikina pieniin kevyesti rasvattuihin babavuokiin.
  7. Nostata.
  8. Paista 200 °C:ssa kauniin kullankeltaisiksi.
  9. Jäähdytä.
  10. Kostutus

  11. Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Mausta rommilla ja appelsiinikuorihillolla.
  12. Kostuta korkit kuumassa sokeriliemessä upottamalle ne kokonaan siirappiin noin minuutiksi.
kpl
g
5.6 kg
227 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
227 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.