Shamppanja korkki

Shamppanja korkki

Teollisuus
227 kcal / 100g
Vappujuhlien ehdoton suosikki. Vaikka nimi viittaakin shamppanjaan niin ainoastaan muoto on kyseisen pullon korkista. Kostukkeena leivoksessa on Valion appelsiinikuorihillolla ja rommilla maustettu siirappi. Tuote on perinteisestä leivoksesta tehty tälläkertaa petit fours kokoisena.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Taikina
0,600 kg Valio Eila® voita
0,020 kg suolaa
1,000 kg vehnäjauhoja
0,700 kg kananmunia
0,200 kg Valio Leipomo appelsiinikuorihilloa
0,150 kg vettä
0,040 kg hiivaa
2,710 kg 130 kpl á 0,021 kg
Kostutussiirappi
0,500 kg sokeria
2,000 kg vettä
0,200 kg tummaa rommia
0,200 kg Valio Leipomo appelsiinikuorihilloa
2,900 kg 130 kpl á 0,022 kg
5,610 kg 130 kpl á 0,043 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Taikina
  • Sekoita voi, suola ja jauhot.

  • Sekoita kananmunat, appelsiinikuorihillo, vesi ja hiiva. Lisää voi-jauho seokseen.

  • Vaivaa taikinaksi.

  • Valmista taikina pari päivää aikaisemmin ja säilytä peitettynä kylmässä.

  • Pursota taikina pieniin kevyesti rasvattuihin babavuokiin.

  • Nostata.

  • Paista 200 °C:ssa kauniin kullankeltaisiksi.

  • Jäähdytä.

Kostutus
  • Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Mausta rommilla ja appelsiinikuorihillolla.

  • Kostuta korkit kuumassa sokeriliemessä upottamalle ne kokonaan siirappiin noin minuutiksi.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!