Siirry sisältöön
Shamppanja korkki
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Shamppanja korkki

Leivonnaisen nimi viittaa shamppanjaan, mutta ainoastaan muoto on kyseisen juoman pullon korkista. Kostukkeena leivoksessa on Valion appelsiinikuorihillolla ja rommilla maustettu siirappi. Tuote on perinteisestä leivoksesta tehty tälläkertaa petit fours kokoisena.

Shamppanja korkki

Ainekset

Taikina

Kostutussiirappi


Ohje

Taikina

  1. Sekoita voi, suola ja jauhot.
  2. Sekoita kananmunat, appelsiinikuorihillo, vesi ja hiiva. Lisää voi-jauho seokseen.
  3. Vaivaa taikinaksi.
  4. Valmista taikina pari päivää aikaisemmin ja säilytä peitettynä kylmässä.
  5. Pursota taikina pieniin kevyesti rasvattuihin babavuokiin.
  6. Nostata.
  7. Paista 200 °C:ssa kauniin kullankeltaisiksi.
  8. Jäähdytä.

Kostutus

  1. Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Mausta rommilla ja appelsiinikuorihillolla.
  2. Kostuta korkit kuumassa sokeriliemessä upottamalle ne kokonaan siirappiin noin minuutiksi.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 95 kcal
Proteiini 1,6 g
Hiilihydraatti 11,4 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Kalsium 4,9 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 26,6 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search