Siirry sisältöön
Siemennäkkäri juustotarjoiluun
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Siemennäkkäri juustotarjoiluun

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukosen käsialaa.

Siemennäkkäri juustotarjoiluun

Ainekset

  • 0,200 kg maissijauhoja
  • 0,050 kg fenkolinsiemeniä paahdettuina
  • 0,100 kg seesaminsiemeniä
  • 0,150 kg pellavansiemeniä
  • 0,150 kg auringonkukansiemeniä
  • 0,050 kg rypsiöljyä
  • 0,012 kg suolaa
  • 0,250 kg kuumaa vettä

Ohje

  1. Sekoita keskenään maissijauhot, fenkolin- seesamin-, auringonkukan- ja pellavansiemenet sekä öljy ja suola.
  2. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Siirrä taikina leivinpaperin päälle ja laita toinen paperi päälle. Painele tai kauli taikina ohueksi pellin kokoiseksi levyksi. Ripottele loppu suola pinnalle.
  4. Paista 175 °C asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes näkkäri on kullanruskeaa ja rapeaa. Jäähdytä kunnolla ja taita paloja.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 92 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,3 g
Kalsium 40,2 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 461 kcal
Proteiini 12,9 g
Hiilihydraatti 22,8 g
Rasva 33,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 10,6 g
Suola 1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search