Sieni-pekonipiiraat

Sieni-pekonipiiraat
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Sieni-pekonipiiraat

Sieni-pekonipiiraat

Suolainen sieni-pekonipiirakka on herkullinen tarjottava ja se toimii niin lounaana, alkuruokana kuin pikkupurtavana. Valio juustotäyte tekee tästä leivonnaisesta vastustamattoman.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset100 kpl

Voitaikina

1.400 kg
vettä
0.030 kg
suolaa
2.000 kg
vehnäjauhoja
2.000 kg
5.430 kg (100 kpl à 0.054 kg)

Pinnalle

0.500 kg
siemensekoitusta
0.500 kg (100 kpl à 0.005 kg)

Täyte

2.000 kg
1.000 kg
herkkusieniä
1.000 kg
pekonia vaahdotettuna
0.001 kg
mustapippuria
4.001 kg (100 kpl à 0.040 kg)

Koristeluun

0.100 kg
hienonnettua ruohosipulia
0.100 kg (100 kpl à 0.001 kg)
10.031 kg (100 kpl à 0.100 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  2. Kauli voitaikina 4 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa terävällä leikkurilla 11x11 neliöiksi. Leikkaa leikkurilla reunat ja käännä reunakaistaleet ristikkäin.
  3. Kostuta pinta ja kastele siemensekoitukseen.
  4. Pursota keskelle juustotäytettä ja laita pilkottuja herkkusieniä ja pekonikuutioita päälle.
  5. Anna piiraiden levätä 30 minuuttia.
  6. Paista piiraat 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  7. Tarjolle vietäessä laita leikattua ruohosipulia koristeeksi.
kpl
g
10.0 kg
309 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
309 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
309 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.