Sienirisottoa ja pikkelöityjä juureksia

Sienirisottoa ja pikkelöityjä juureksia
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Sienirisottoa ja pikkelöityjä juureksia

Sienirisottoa ja pikkelöityjä juureksia

Risotto on ihanaa luksusta, yhdistämällä siihen sienien umamisuutta nousee makunautinto aivan uudelle tasolle.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset25 annosta

Sienirisotto

2.450 kg
vettä
0.022 kg
suolaa
0.615 kg
0.123 kg
maissitärkkelystä
0.500 kg
risottoriisiä
0.050 kg
sitruunamehua
0.050 kg
rypsiöljyä
0.200 kg
keltasipulia
0.010 kg
valkosipulia
0.400 kg
tuoreita herkkusieniä
0.002 kg
mustapippuria myllystä

Paistettuja sieniä

4.000 kg
tuoreita herkkusieniä
1.000 kg
keltasipulia
0.100 kg
rypsiöljyä
0.100 kg
0.042 kg
tuoretta lehtipersiljaa
0.003 kg
suolaa
0.001 kg
mustapippuria myllystä

Pikkelöidyt vihannekset

0.100 kg
väkiviinaetikkaa
0.200 kg
sokeria
0.300 kg
vettä
0.001 kg
kokonaisia maustepippureita
0.001 kg
laakerinlehteä
0.002 kg
sinapinsiemeniä
0.150 kg
punajuurta , kuorittuna
0.150 kg
keltajuurta , kuorittuna
0.150 kg
raitajuurta , kuorittuna

Ohje

  1. Sienirisotto

  2. Kiehauta vesi ja lisää suola joukkoon. Sekoita maissitärkkelys ja kerma keskenään, lisää veden joukkoon ja kiehauta.
  3. Hienonna sipulit. Leikkaa herkkusienet neljään osaan.
  4. Sekoita riisi, sitruunamehu, öljy, sipuli, valkosipuli, herkkusienet ja mustapippuri keskenään.
  5. Yhdistä riisiseos ja suurustettu neste keskenään 1/1 GN-65 astiassa.
  6. Kypsennä risottoa yhdistelmäpaistolla 120 °C (80% kosteudella) 20 minuutin ajan.
  7. Anna risoton vetäytyä 65 °C lämpökaapissa kypsennyksen jälkeen noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
  8. VINKKI: Voit halutessasi vaihtaa sienen johonkin muuhun sesongin raaka-aineeseen, keväällä parsaa, syksyllä juureksi, ym. Koristele risotto rucolalla ja parmesan-juustolastuilla, näin tunnelma on hyvin italialainen.
  9. Paistettuja sieniä

  10. Leikkaa herkkusieni lohkoiksi ja sipuli viipaleiksi.
  11. Paista sienet ja sipulit öljy- voiseoksessa kunnes sipuli on pehmeä ja sienessä kauniin ruskea väri. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  12. Hienonna lehtipersilja, viimeistele sillä sienet juuri ennen tarjoilua. Voit lisätä sienet risoton päälle tai tarjota ne erikseen.
  13. VINKKI: Voit korvata herkkusienet sesongin mukaisesti metsäsienillä.
  14. Pikkelöidyt vihannekset

  15. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä lientä, kunnes sokeri on sulanut.
  16. Viipaloi juurekset 3 mm terällä vihannesleikkurilla. Kaada kuuma pikkeliliemi juuresviipaleiden päälle. Jäähdytä vihannekset liemessä ja anna maustua mielellään yön yli.
  17. Siivilöi juuresviipaleet ja tarjoa sienirisoton kanssa.
kpl
g
6.9 kg
85 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
85 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.