Silakkaa, puolukkavinaigretteä ja kukkakaalispelttiä

Silakkaa, puolukkavinaigretteä ja kukkakaalispelttiä

FoodService
Ammattikeittiö - Gluteeniton
Ammattikeittiö - Laktoositon
116 kcal / 100g
Tämä vähäsuolainen ja -rasvainen resepti on kehitelty mahdollisimman sydänystävälliseksi. Raikas puolukkavinaigrette ja rapea korppujauheella kuorrutettu silakka on terveellinen lounasvaihtoehto. Tarjoillaan piparjuuri-tillijogurtin ja paahdetun kukkakaali-speltin kera.
Tehnyt
Tuomas, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

0,400 kg Valio puolukoita sulatettuna
0,100 kg vaaleaa balsamietikkaa
0,100 kg Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon
0,002 kg suolaa
2,000 kg Food Service silakkafileerullaa sulatettuna
0,100 kg gluteenitonta korppujauhoa
Piparjuuri-tillijogurtti
1,000 kg Valio A+™ rasvatonta maustamatonta jogurttia
0,015 kg piparjuuritahnaa
0,025 kg hienonnettua tilliä
Kukkakaalispeltti
2,000 kg Food Service kukkakaalia
0,020 kg Valio rasvatonta maitojauhetta instant
1,000 kg spelttihelmisuurimoita
0,034 kg lehtipersiljaa
0,050 kg sitruunamehua
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Sekoita puolukat, balsamietikka ja Oivariini rasva sauvasekoittimella sekaisin. Mausta suolalla.

  • Kaada puolukkavinaigrette voidellun 1/1 GN-vuoan pohjalle ja levitä sulatetut silakkafileerullat sen päälle. Ripottele korppujauhot kalojen päälle ja paista 200 °C uunissa n. 10-15 min.

Piparjuuri-tillijogurtti
  • Sekoita raaka-aineet sekaisin. Halutessasi paksumman kastikkeen, voit valuttaa jogurttia harson läpi pari tuntia kylmässä ennen maustamista.

Kukkakaalispeltti
  • Levitä jäiset kukkakaalinuput GN-vuokaan ja ripottele pinnalle maitojauhe. Paahda 200 °C uunissa n. 10-15 min.

  • Kypsennä spelttihelmisuurimot ja sekoita paahdetun kukkakaalin, hienonnetun lehtipersiljan ja sitruunamehun kanssa sekaisin.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!