Silakkaa, puolukkavinaigretteä ja kukkakaalispelttiä

Silakkaa, puolukkavinaigretteä ja kukkakaalispelttiä
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Silakkaa, puolukkavinaigretteä ja kukkakaalispelttiä

Silakkaa, puolukkavinaigretteä ja kukkakaalispelttiä

Tämä vähäsuolainen ja -rasvainen resepti on kehitelty mahdollisimman sydänystävälliseksi. Raikas puolukkavinaigrette ja rapea korppujauheella kuorrutettu silakka on terveellinen lounasvaihtoehto. Tarjoillaan piparjuuri-tillijogurtin ja paahdetun kukkakaali-speltin kera.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

0.400 kg
0.100 kg
vaaleaa balsamiviinietikkaa
0.100 kg
0.002 kg
suolaa
2.000 kg
silakkafileerullaa sulatettuna
0.100 kg
gluteenitonta korppujauhoa

Piparjuuri-tillijogurtti

1.000 kg
0.015 kg
piparjuuritahnaa
0.025 kg
hienonnettua tilliä

Kukkakaalispeltti

1.500 kg
pakastekukkakaalia
0.020 kg
1.000 kg
spelttihelmisuurimoita
0.034 kg
lehtipersiljaa
0.050 kg
sitruunamehua

Ohje

  1. Sekoita puolukat, balsamietikka ja Oivariini rasva sauvasekoittimella sekaisin. Mausta suolalla.
  2. Kaada puolukkavinaigrette voidellun 1/1 GN-vuoan pohjalle ja levitä sulatetut silakkafileerullat sen päälle. Ripottele korppujauhot kalojen päälle ja paista 200 °C uunissa n. 10-15 min.
  3. Piparjuuri-tillijogurtti

  4. Sekoita raaka-aineet sekaisin. Halutessasi paksumman kastikkeen, voit valuttaa jogurttia harson läpi pari tuntia kylmässä ennen maustamista.
  5. Kukkakaalispeltti

  6. Levitä jäiset kukkakaalinuput GN-vuokaan ja ripottele pinnalle maitojauhe. Paahda 200 °C uunissa n. 10-15 min.
  7. Kypsennä spelttihelmisuurimot ja sekoita paahdetun kukkakaalin, hienonnetun lehtipersiljan ja sitruunamehun kanssa sekaisin.
kpl
g
6.5 kg
110 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
110 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.