Sitrus-juustokakku

Valio Food Solutions

Sitrus-juustokakku

Ainekset12 annosta

Pohja

0.175 kg
suklaatäytekeksejä esim. Domino
0.050 kg

Täyte

0.300 kg
vettä
0.170 kg
sokeria
0.133 kg
kananmunaa
0.033 kg
maissitärkkelystä
0.100 kg
sitruunamehua
0.006 kg
raastettua sitruunankuorta
0.050 kg
0.010 kg
liivatelehteä
0.100 kg
sitruslikööriä
0.200 kg
0.200 kg

Kiille

0.200 kg
0.004 kg
liivatelehteä

Koristeluun

0.000 kg
0.000 kg
suklaakoristeita
0.000 kg
sitruunamelissaa

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n tefloninen irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Mittaa teflon- tai teräskattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna, kunnes kiisseli sakenee, älä keitä. Lisää kiisseliin hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivate, likööri, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.
  4. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Valmista kiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Liota liivatelehdet ja liuota tilkkaan appelsiinimehua. Lisää seos lopun appelsiinimehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä. Kun kiille on hyytynyt hyvin, irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele.
kpl
g
2.4 kg
240 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
240 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
240 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.