Sitruunaeclair

Sitruunaeclair
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Sitruunaeclair

Sitruunaeclair

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset50 kpl

Eclairmassa

0.320 kg
0.320 kg
0.320 kg
vettä
0.008 kg
suolaa
0.320 kg
vehnäjauhoja
0.560 kg
kananmunia
0.012 kg
vaniljasokeria
1.860 kg (50 kpl à 0.037 kg)

Täyte

0.800 kg
0.800 kg
1.000 kg
2.600 kg (50 kpl à 0.052 kg)

Koristeluun

1.500 kg
marsipaania
0.300 kg
1.800 kg (50 kpl à 0.036 kg)
6.260 kg (50 kpl à 0.125 kg)

Ohje

  1. Eclairmassa

  2. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  3. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  4. Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
  5. Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  6. Pursota massa tähtityllalla leivinpaperille noin 13 cm pitkiksi leivosaihioiksi.
  7. Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
  8. Jäähdytä eclairpohjat.
  9. Täyte

  10. Mittaa täytteen ainekset vispauspataan.
  11. Vaahdota kuohkeaksi.
  12. Täyttäminen

  13. Täytä eclairit pienellä tyllalla päältäpäin.
  14. Kuorrutus

  15. Kauli keltainen marsipaani 2,5 mm vahvuiseksi ja ota ovaalilla muotilla eclairia hieman pienempiä aihioita.
  16. Pensselöi ohut kerros kirkaskuumahyytelöä eclairin pinnalle ja aseta marsipaanikuviot leivoksen päälle. Kuorruta pinta kirkaskuumahyytelöllä.
  17. Koristele eclairit haluamallasi tavalla.
kpl
g
5.5 kg
307 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
307 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
307 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.