Siirry sisältöön
Sitruunamarenki Wiener
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Sitruunamarenki Wiener

Sitruunamarenki Wiener

Ainekset

Wienertaikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,075 kg
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe 25 kg
  • 0,025 kg suolaa
  • 0,150 kg sokeria
  • 0,100 kg hiivaa
  • 0,400 kg kananmunia
  • 0,050 kg
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2,200 kg vehnäjauhoja
  • 1,500 kg
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® kaulintavoi 4x5 kg suolaamaton laktoositon

Täyte

  • 2,000 kg
    Valio lemon curd on käyttövalmis, paistonkestävä ja raikkaan sitruunainen täyte monenlaisiin leivonnaisiin. Koostumukseltaan täyteläinen ja…
    Valio lemon curd täyte 2,5 kg laktoositon

Italianmarenki

  • 0,500 kg sokeria
  • 0,240 kg valkuaisia
  • 0,100 kg vettä

Wienertaikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,075 kg Valio Eila® Laktoositon maitojauhetta
  • 0,025 kg suolaa
  • 0,150 kg sokeria
  • 0,100 kg hiivaa
  • 0,400 kg kananmunia
  • 0,050 kg Valio Eila® voita
  • 2,200 kg vehnäjauhoja
  • 1,500 kg Valio Eila® kaulintavoita

Täyte

  • 2,000 kg Valio lemon curd täytettä

Italianmarenki

  • 0,500 kg sokeria
  • 0,240 kg valkuaisia
  • 0,100 kg vettä

Ohje

  1. Liuota kylmään veteen perustaikinan muut aineet, paitsi jauhot ja voi. Sekoita joukkoon kylmät jauhot ja pehmeä voi. Älä vaivaa.
  2. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x3.
  3. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia
  4. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
  5. Kauli taikina 3,5 mm:n vahvuiseksi levyksi. Leikkaa levy 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
  6. Rullaa levy. Leikkaa rullasta 69 g:n paloiksi. Aseta palat kapseleihin pellille.
  7. Nostata wienerit. Pursota pinnalle sitruunatäytettä.
  8. Paista wienerit 220 °C:ssa uunissa noin 12 min.

Italianmarenki

  1. Kiehauta vesi ja sokeri 120 °C:een. Lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon.
  2. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Laita marenkia wienerin reunalle paletilla ja ruskista kaasuliekillä.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 336 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 39,8 g
Rasva 17,2 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Kalsium 26,6 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 324 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 38,3 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search