Sitruunamarenkipiiras

Valio Food Solutions

Sitruunamarenkipiiras

Rapeus, täyteläisyys ja kuohkeus, ne ovat tämän leivonnaisen kolme elementtiä. Valio lemon curd helpottaa työtäsi ja onnistut takuulla.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 kpl

Murotaikina

0.600 kg
0.450 kg
sokeria
0.150 kg
kananmunia
0.010 kg
leivinjauhetta
0.900 kg
vehnäjauhoja
2.110 kg (12 kpl à 0.176 kg)

Täyte

1.440 kg
1.440 kg (12 kpl à 0.120 kg)

Täyte

0.500 kg
1.200 kg
vettä
0.300 kg
2.000 kg (12 kpl à 0.167 kg)

Pintamarenki

0.175 kg
valkuaista
0.350 kg
sokeria
0.050 kg
vettä
0.575 kg (12 kpl à 0.048 kg)
6.125 kg (12 kpl à 0.510 kg)

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  2. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
  3. Vuoraa murotaikinalla 9 x 26 cm:n vuoka. Levitä murotaikinan päälle kerros lemon curdia
  4. Sekoita kerma ja vesi. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia. Sekoita seos tasaiseksi ja levitä se kerrokseksi lemon curd täytteen päälle.
  5. Paista piiraat 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  6. Vaahdota valkuaiset ja lisää 120 asteiseksi keitetty sokerivesi nauhana valkuaisvaahdon joukkoon. Vispaa kunnes seos on jäähtynyt. Pursota marenki jäähtyneiden piiraiden pinnalle ja viimeistele puhalluslampulla.
kpl
g
6.1 kg
272 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
272 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
272 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›